Kocasakal Cumhuriyet'e yaptığı değerlendirmede:

‘Yukarılara gitmen lazım’

Siyasete atılmakla ilgili sorumuzu Kocasakal, “Ben o tarafa doğru gitmiyorum ama halkta böyle bir istek var. Sokaktaki insan bunu söylüyor. Kendi avukat kitlemiz ‘Hocam senin artık yukarılara gitmen lazım’ diyorlar. Şartların halkın beni o yöne doğru sürüklediğini görüyorum. Zamanı gelince ben de o değerlendirmeyi yapacağım. Benim için oralara gitmek kazanım değil ama bir yerden sonra da iktidarı hedeflemeniz gerekiyor. Türkiye’deki bütün bu şeyleri düzeltebilmeniz için. Eğer orada bu ülkeye daha yararlı olacağımı, hizmet edebileceğimi düşünürsem o değerlendirmeyi zamanı geldiğinde yaparım” diye yanıtladı.

Kocasakal İstanbul 1. Bölge 1. sıradan CHP adayı olacak
Kocasakal'ın yakın çevresi Kocasakal'ın 2015 Genel Seçimlerinde CHP'den İstanbul 1. Bölgeden 1. sıradan milletvekili adayı olacağını söylemekteler.
Önceki bir İstanbul Barosu başkanının bu sözlerinin dayanağını bilemiyoruz. Bu kendilerinin bir dileği mi yoksa Kocasakal'a CHP'den böyle bir teklif var mı?
Kocasakal % 65.85 oyla 3. kez İstanbul Barosu başkanlığına seçildi. 14300 avukatın oyunu aldı. Kocasakal bağımsız aday olsa tek başına seçilebilir. Ancak CHP'nin mevcut yönetimi başa oynama ihtimali yüksek, ulusalcı görüşleri olan Kocasakal'a sıcak bakar mı? Bekleyip göreceğiz