Türkiye Barolar Birliği seçim sürecinin başlarında yazdım; Kolcuoğlu derin bir STK deneyimine sahiptir. Bizim kuşakta bu deneyime sahip olanlara dernekçi denilirdi.  Dernekçiler seçim süreçlerine yön vermekte çok mahirdirler.

Dün akşam Taksim Toplantısı sonrasında KOCASAKAL ile kısa bir sohbetimiz oldu. KOCASAKAL bana seçimleri nasıl gördüğümü sordu, arkasından da “seçimi Kazım Kolcuoğlu alacak” dedi.

Ümit Kocasakal beni iki kez şaşırtmıştır. İlki ilk başkan seçildiği seçimler, daha sandıklar açılalı 10 dakika olmamıştı “ben seçimi kazandım” dedi.  İçimden gülmüştüm.. Kazandı..

İkinci kez KOCASAKAL herkesi yanılttı, % 58 oy aldı.

Bu iki kişi, Kolcuoğlu ve KOCASAKAL  bir araya gelince biraz oturup düşünmek gerekir.

KOCASAKAL “biz kazanacağız” diyor..  Üçüncü kez yanılmamak için susmak zorunda olduğumu düşündüm.

Bugün sabah Ege Bölgesi barolarından telefonlar geldi. Dün akşam KOCASAKAL bana İzmir bizimle demişti ama ben bu sözü öylesine söylenmiş bir söz olarak düşünmüştüm. Sabah arayanlar İzmir Kolcuoğlu’nu destekliyor diyorlardı.

Öyle görünüyor ki İzmir Ege barolarını etkileyecek..  Aslında İzmir bütün baroları etkileyecektir.

İzmir’i  yeni sürprizler takip edebilir..

KOLCUOĞLU ekibinin sessiz kalmalarının nedeni anlaşıldı,   kampanya boyunca sessiz ve derinden gittiler, ses getirecek bombaları sona bıraktılar.

Makro Analiz

Ulusalcılar kazanma şansı olan adaya yönelebilirler..

Milli Merkez  Hareketi bir cephe  harekatı.. Hareketin çatısı altında soldan sağa bir çok görüş var, başta MHP olmak üzere..  Milli Merkez Hareketi Kolcuoğlu’nu destekleyecektir.

Bu seçimler her açıdan ilginç olacaktır.

Bu seçimlerin diğer önemli özelliği de iç siyasete etkileri olacaktır. 

Erdoğan ABD gezisinde umduğunu bulamadı.. Gezi sonrası yaptığı açıklamalar Erdoğan’ın başkanlığa giden yolunun zora girdiğini gösteriyor. Erdoğan ile eşzamanlı olarak ABD’ye giden BDP yetkilileri de yaptıkları açıklamalar da başkanlık sistemine destek vermeyeceklerini açıkladılar.

Erdoğan'ın sıkıştığı bugünlerde TBB seçimlerinin sonuçları daha da önem arzetmektedir.

Rahmi Ofluoğlu