İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: Kredi filan vermeyi bırakın. Siz, Kredi Yurtlar Kurumu musunuz! Siz ve MHP olmasanız AKP, BDP ile parti anayasası yapacak ve meşruiyet sıkıntısı çekecekti.

“HEM KREDİ AÇIYOR HEM DERT YANIYOR!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “AKP’ye yeni kredi veriyoruz. Sorunu çözün” açıklamasına Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu ile İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’dan sert tepki geldi. Kanadoğlu ve Kocasakal, Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen “Demokrasi ve Anayasa” konulu panele katılarak gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Kanadoğlu, İmralı görüşmeleri süreciyle ilgili CHP’nin hükümete destek vermesini eleştirdi. Yeni anayasa çalışmaları için TBMM’de faaliyetlerini sürdüren Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda CHP’nin yer almasına anlam veremediğini kaydeden Kanadoğlu, şunları söyledi: “O halde siz bu amaçları net bir şekilde ortaya konmuş bir siyasi iktidarın ortaya attığı ve meşruiyetini anayasadan almayan bir komisyonda sizin ne işiniz var? Sizin başka bir şeye hem ihtiyacınız yoktur, artık bunu kullanmayınız. Çünkü dediğiniz şu; kredi açıyorsunuz. Bu kaçıncı kredi? Sizin açtığınız her kredi sonunda gelip halka ben aldatıldım diyorsunuz. Aynı şartlarda aynı sonuçları alacağınızı bile bile bu yola devam etmenin adını söylemekten çekinirim.”

“SİZ, KREDİ YURTLAR KURUMU MUSUNUZ”

Yeni anayasa çalışmalarında CHP’nin destek vermesine anlam veremediklerini açıklayan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümete kredi vermesine ilişkin olarak şöyle dedi: “Cumhuriyet Halk Partisi’ne kötülük olsun diye söylemiyoruz ki. Diyorum ki biraz bu cepheden bakın. Sizin orada söylediklerinizin hiçbir anlamı yok. Sizin sadece şeklinize, cisminize ihtiyaçları vardır. Çünkü CHP ve MHP olarak olmasaydınız. BDP ile baş başa anayasa yapmış durumuna düşeceklerdi ve kabak gibi bir parti anayasası ortaya çıkacaktı. Ama bu şekilde parti anayasası olma vasfını görüntüde silmiş bulunuyorsunuz. Yol yakınken vazgeçin bu sevdadan. Kredi filan vermeyi bırakın. Siz Kredi Yurtlar Kurumu musunuz? Kime ne kredi veriyorsunuz? Ben anlamıyorum.”

ulusalkanal.com.tr