Kadın Hakları Merkezinden sorumlu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan’ın hazırladığı kitabın sunum yazısında şöyle deniliyor:

 

“İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, şiddetin önlenmesi, kadınların bilinçlendirilmesi ve yasal yolların kullanılması amacıyla daha önce birçok yayın gerçekleştirdi. Bildiri yayımladı. Bu yayınların hedef kitlesi daha çok şiddetle karşılaşması olası kitleleri hedef aldı. Ancak Merkez olarak bugüne dek, kadın hakları mücadelesinde bizlere destek olacak metinlerin bir araya geldiği bir yayın çıkaramamıştık. İşte elinizde tuttuğunuz bu kitap bu eksiği gidermek için derlendi”. 

 

Kitap üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümde uluslararası metinler, ikinci bölümde ulusal metinler, üçüncü bölümde kadın hakları mevzuatına ilişkin yayınlanmış Genelgeler yer alıyor.

 

Kadın Hakları Mevzuatı, uzun süredir ülkemizin gündeminden düşmeyen ve artarak devam eden kadın-erkek eşitliği ve kadına yönelik şiddete karşı mücadele yöntemlerinin belirlenmesinde başvurulacak kaynak niteliğinde bir kitap. 

 

İstanbul Barosu Yayın Kurulu’nca yayınlanan kitap, Baro yayınlarının 2013 yılında yayınladığı ilk kitap olma özelliğini taşıyor. Kadın Hakları Mevzuatı kitabı baromuzdan edinilebilir.

 

Kitap için tıklayınız.