İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, İtalya Savunma Avukatları Birliği’nin (Unione delle Camere Penali Italiane) bir kolu olan Alessandria Savunma Avukatları (Camera Penale della Provincia di Alessandria) tarafından Toga Tosta” Ödülü’ne layık görüldü.  

 

Toga Tosta Ödülü, Alessandria Savunma Avukatları tarafından, cesaretleri ve mesleğe bağlılıkları ile üstün başarı kaydetmiş savunma avukatlarına 20 yılı aşkın süredir veriliyor.

 

Alessandria Savunma Avukatları Barosu Başkanı Guilia Boccassi tarafından Başkan Kocasakal’a gönderilen 08.11.2013 tarihli mektupta “Yönetim Kurulumuz, mücadele azmi ve cesaretinden ötürü haksız yere saldırıya uğrayan ve baskı altında tutulan ve tek silahı cesareti olan bir meslek örgütünün Başkanı olarak, saygın bir ödül olan “Toga Tosta” ödülünü şahsınıza vermeye oybirliği ile karar vermiştir” ifadelerine yer verilmişti.


Ödül töreni, İtalya Savunma Avukatları Birliği Başkanı Valerio Spigarelli, Alessandria Savunma Avukatları Barosu Başkanı Guilia Boccassi, İtalyan savunma avukatları ve halk katılımı ile,  21 Şubat 2014 Cuma günü saat 18.00’da Alessandria’da gerçekleştirildi.

 

Kocasakal törende yaptığı konuşmada “Biz avukatlar, baş eğmeyen, biat etmeyen, sessiz kalmayan, hak ve adalet savaşı veren bir tarihsel ve evrensel mirası genlerimizde taşıyoruz. […].Yaşasın hukukun üstünlüğü. Yaşasın adalet savaşçısı avukatlar ve onun örgütlü gücü barolar. Ne mutlu direnenlere” dedi.

 


Türkçe konuşma metni için tıklayınız.

 

İtalyanca konuşma metni için tıklayınız. 

 

İngilizce konuşma metni için tıklayınız.