Dava 24 Şuat 2014 Pazartesi Günü Saat 10:00'a ertelendi.

İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin “yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla ve 2-4 yıl hapis cezası istemiyle sanık olarak yargılandıkları davanın ikinci duruşması sona erdi. Dava 24 Şubat 2014 Pazartesi Saat 10:00'a ertelendi.

Av. Turgut Kazan; " Bu Baroya karşı bir darbedir!" dedi.

Duruşmaya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Milletvekili İlhan Cihaner,  CHP Millevekili Av. Mahmut Tanal, bir çok Baro'nun tesilcisi ve yaklaşık  200 avukat katıldı.

Ayrıca duruşmaya gözlemci olarak takip etmek üzere Avrupa Barolar ve Hukuk Birlikleri Konseyi Michel Benichou, Avrupa Savunma Avukatları Başkanı Scott Crosby, Alman Federal Barosu Başkan Yardımcısı Michael Krenzler, Paris Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Carbon De Seze, Amsterdam Barosu eski Başkanı Hans Van Veggel, Berlin Barosu Başkan Yardımcısı Bernd Hausler Silivri Adliyesi'ne geldiler

KOCASAKAL iDDİNAMEYİ ELEŞTİRDİ!

Suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 288. Maddesi gereğince 'Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs' suçundan soruşturma yürüttüğünü söyleyen Kocasakal;  "288 karşılığı hapis cezasıydı. Ancak 3. Yargı Paketiyle ceza adli para cezasına çevrildi. Bunun üzerine iddianemeyi TCK'nın 277. maddesine (Yargı Görevini yapanı etkileme) göre yazdılar" diyerek iddianameyi eleştirdi.

Kocasakal, "Suç işlediğimi düşünmüyorum" diyerek mahkemenin bugün davayı karara bağlamasını talep ettiğini söyledi. 

Savcı mütalaa vermek için duruşmanın öğleden sonra saat 15:00'a bırakılmasını talep etti.

saat 15:00'da tekrardan başlayan duruşmada hakim savcıya mütalanız hazır mı dediğinde; "avcı dosyanın çok kapsamlı olduğu gerekçesiyle mütalaa veremeyeceğini ve mahkemeden 1 ay süre talep ettini söyledi.

Hakim savcının talebi üzerine duruşmayı öncelikle 21 Şuat 2014'e ertelemek istedi ancak bu tarih üzerine Başkan Ümit Kocasakal Hakime; siz mutlaka bu tarihe ertelemek isterseniz biz geliriz ancak 21 Şubat Tarihi'nde vermiş olduğumuz bu hukuk mücadelesinden dolayı İtalyan hukukçularından bir ödül almak üzere ben ve yönetim kurulu üyeleri italy'ya davetliyiz. Ancak ısrar ederseniz duruşmaya geliriz ve italyan hukukçularına ödül almamıza neden olan hukuk mücadelemizde dolayı bu tarihte mahkemimiz bulunuyor diyebiliriz" dedi.

Hakim bunun üzerine duruşmanın 24 Şubat 2014 tarihine ertelenmesine karar verdi.