Ekim ayında yapılacak İstanbul Barosu Başkanlığı seçimi öncesi ilk aday Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı avukat Abdullah Arar oldu. Adli yıl açılışı nedeniyle İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Kampüsü'nde dün akşam düzenlenen kokteylde konuşan Arar, avukatlık, yargı ve adalet için etkin bir baro hedeflerini "İstanbul'a yeni Baro, Baro'ya yeni başkan" sloganı ile tanıttı.

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın önceki gün yaptığı konuşmayı eleştiren Abdullah Arar, "Başkan konuşmasında zaman zaman brifinglerde alınan talimatlar ile zaman zaman da bazı illegal, paralel ve derin yapılanmaların emrinde olan bir kısım hakim ve savcılar eliyle yaşadığımız kaosları görmezden gelmiştir. Bu paralel ve derin yapılanmalar eliyle ısmarlama fezlekeler, iddianameler ve adil yargılama ilkesinin ihlal edildiği kararlar görmezden gelinmiştir" dedi.

HSYK seçimlerine de değinen Abdullah Arar, "Üzülerek görüyoruz ki HSYK, bazı statükocular ile bazı başka yerden talimat alan bir kısım hakim ve savcıların adeta iktidar savaşı haline getirilmek istenmektedir" diye konuştu.



http://www.sabah.com.tr/Yasam/2014/09/03/istanbula-yeni-baro-baroya-yeni-baskan