Dışarıdan ateş edilen bir silahtan çıkan mermi Ümit Kocasakal’ın 7. kattaki odasının tavanını delerek, masasına isabet etti. Masadan seken mermi, koltuğa saplandı.

Mermi odaya atıldığında, odada kimse bulunmuyordu. Mermi sabah saatlerinde temizlik esnasında bulundu.
Konuyla ilgili Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlaya İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, "Tozu görüyorsunuz. Bu toz sabah bulununca ne olduğunu anlamamış kimse. Ama yukarı bakınca merminin giriş noktası grülüyor. Iradan bir mermi girmiş buraya isabat etmiş. Buradan da oraya sekmiş orada bulunmuş. 9 mmlik bir kurşun. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcımız gelmiş incelemelerini yapmışlar. Tavanda da inceleme yapmışlar. Yakında ne olduğu anlaşılacak. Bir serseri kurşun olabileceği ihtimale üzerinde duruluyor. Yılbaşı kutlama havaya ateş açma gibi yada dama çıkmış ateş etmişler onu bilemiyoruz. Daha henüz birşey görmedim. Uzmanların incelemesini beklemek lazım. Umarım serseri bir kurşundur ama o bile vahim. Demek ki bir baro başkanının odasınada isabet ediyor. Ben burada yoktum. Saldırıdan ziyade öyle birşeyse tehdit ve gözdağı niteliğinde olmuş olur. Ama ben söyledim Allah'a ve bu ülkeye verecek bir can borcumuz var. Bunlarla bizi ürkütemez yıldıramazlar. Hayatımda hiç tehdit almadım. Beni sevmeyen insanların bile saygı duyduklarını görüyorum.Tehdit almadım bununda öyle olmadığını umuyorum. Çok erken ama. Biz doğru bildiğimiz ne varsa söylemeye hukuk mücadelesi vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Turgay Demirci  adaletbize yaptığı açıklamda şöyle dedi:

“Kurşunun tavandan masaya geliş açısı 87 derece! Yani Baro’nun çatısında duran birisinin sıktığı kurşun izlenimini veriyor. Kurşun isabet ettiği yerle başkanın koltuğu arasında bir karış mesafe var. Böyle bir atışı ancak profesyonel biri planlayarak yapabilir. Tavandan kurşunun 87 derece açıyla masaya gelmesi için silahı kullanan kişinin ancak başkanın masasının tam üstündeki çatıda olması gerekir"

adaletbiz:

-İstanbul Barosu’na bitişik, yani İstanbul Barosu’na sıfır mesafede, İstanbul Barosu binasından daha yüksek bir bina mevcut mu?  Çünkü iyimser yorumlarda bu kurşunun serseri bir kurşun olacağı iddia ediliyor.

Demirci ; “ İstanbul Barosu’na en yakın bina bizim staj eğitim merkezinin bitişiğindeki binadır. Bu binanın yüksekliği de İstanbul Barosu ile aynı seviyededir. O binadan yapılacak bir atışın çatıdan 87 derecelik bir açı ile masaya isabet etmesi imkânsızdır.

Başka Binalardan yataya yakın bir açı ile baro çatısına gelecek bir kurşunun sekerek ve 87 derece açı yaparak baro başkanının masasına isabet etmesi mümkün değildir.

Bu bir gözdağıdır. Son zamanlarda Başkanımız Kocasakal bazı gazetelerin köşe yazarlarınca hedef olarak gösterilmektedir.  Bazen İnsanların elindeki kalemler silahtan daha etkili olabiliyor” dedi.

"Geçtiğimiz senelerde bildiğiniz gibi Gümüşhane Baro Başkanı hedef gösterilerek kurşunlanmıştı. Eğer bu bir göz dağı ise ;  başkanın koltuğuna bir karış mesafeye sıkılan kurşun ile anlatılmak istenen “ gerekirse kafana da sıkarız”  olabilir.

Av. Turgay Demirci'ye; Olay üzerine başkan için ek bir güenlik önlemi alınıp alınmadığını sorduk; Demirci “ hayır ek bir güvenlik önlemi alınmadı Başkan Ümit Kocasakal’ın böyle bir talebi olmadı. Ne eylemden önce, ne de sonra….


Adaletbiz
Yeşim TURAN