Baro yönetimine 5 grup aday olurken, bu yıl bir ilk yaşanıyor. Seçimlere ilk kez katılan Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Ercan Kanar ve Yıldız İmrek'i eş başkan olarak gösterdi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük barosu İstanbul Barosu'nda genel kurul, 18-19 Ekim günlerinde gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz genelde kurulda iki aday gösteren Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, bu yıl tek aday gösterdi. Grubun adayı iki dönemdir baro başkanlığını yapan Ümit Kocasakal. 

Çağdaş Avukatlar Grubu ise Avukat Ayhan Erdoğan'ı başkanlığa aday gösterdi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Avukat Abdullah Arar.  Grubun slogan; Zihniyet değişecek. Sosyal baro.

Milliyetçi Avukatlar Grubu ise Ali Rıza Kaplan'ı aday gösterdi.

Baro yönetimine 5 grup aday olurken, bu yıl bir ilk yaşanıyor. Seçimlere ilk kez katılan Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Ercan Kanar ve Yıldız İmrek'i eş başkan olarak gösterdi.

Daha önce Çağdaş Avukatlar Grubu ile seçimlere giren ancak ÇAG'ın kapsayıcı özelliğini terk etmesi nedeniyle bu yıl ayrı bir tutum alan avukatlar Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu'nu (ÖDAV) oluşturdu. ÖDAV, İstanbul Barosu tarihinde bir ilke imza atacak ve eşbaşkan adayı gösterecek. Adaylar ise Türkiye'nin önemli hukuk insanlarından Ercan Kanar ile Yıldız İmrek. 

Eş başkanlık önerisinin dışında 9 kişilik yönetim kurulu üyelerinin 7'si kadın. 

Adaylardan İlknur Alcan, kısa bir süre öncesine kadar ÇHD İstanbul Şubesi'nin yedek yönetim kurulu üyesiydi. Ancak, ÇHD'nin, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Halk Cephesi'nin HDP'ye yönelik saldırılarında tarafsızlığını yitirmesinin ardından birçok avukatla birlikte istifa etmişti.

Adaylardan Fırat Söyle ve Seda Rozerin Kip, LGBTİ örgütlerinin avukatlarından. 

Avukat Mehmet Sani Kızılkaya,  Kürt avukatlara yönelik "KCK" operasyonunda 2011 yılında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Ermeni avukatlardan Diren Cevahir Şen ise Loç Vadisi ve Gerze başta olmak üzere yaşam ve çevre hakkı için mücadele edenlerin  avukatlarından. 

Avukat Sezin Uçar ile Serap Akkılıç, kadın cinayeti davalarında adalet mücadelesi veren avukatlardan. Avukat Uçar aynı zamanda DİSK'e bağlı LİMTER-İş Sendikası'nın avukatlığını yapıyor, işçi hakları davalarına giriyor.

2012 yılında yapılan genel kurulda, İstanbul Barosu başkanlığına Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal seçilmişti. 22 bin 19 avukatın sandık başına gittiği genel kurulda, Kocasakal, 12 bin 836 oy almıştı. 

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun diğer adayı Muammer Aydın bin 38, Özgürlükçü Katılımcı Çağdaş Avukatlar'ın adayı Filiz Kerestecioğlu 3 bin 945, Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Rıza Saka 4 bin 650 oy almıştı


http://www.yonhaber.com/gundem/stanbul-barosu-icin-kimler-aday