İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu 17 Mart 2013 pazar günü Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Genel Kurul, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av.Mehmet Durakoğlu'nun genel kurul açılışı için divan seçimini oylamaya sundu.  Divan Başkanlığına Avukat Köksal Bayraktar, Divan Başkan yardımcılığına Av. Kemal Aytaç seçildi.

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve Baro yöneticileri kongredeki katılımcıların uzun süren alkışlarıyla karşılandılar. Genel Kurula katılım çok yoğundu.

Kurulun yapıldığı salona "Türkiye'de Avukatlar Var", ‘Susmayacağız’, ‘Tutuklu avukatlar serbest bırakılsın’, ‘Baroma dokunma’ yazılı pankartlar asıldı.

Ümit Kocasakal ve baro yöneticileri alkışlar eşliğinde salona girdi.

Baro Başkanı Kocasakal dakikalarca ayakta alkışlandı. Kocasakal kürsüye çıkarak baro üyelerini selamladı. Daha sonra genel kurulun açılışı yapıldı.

Divan Başkanı Av.Köksal Bayraktar'ın kısa açılış konuşmasından sonra Genel Kurul konuşmasını yapması için İstanbul Barosu Başkanı Doç.Dr.Av.Ümit Kocasakal'ı kürsüye davet etti. Başkanın konuşmasını ayrı bir haber olarak yayınlayacağız.

Genel Kurula , İstanbul Barosu önceki başkanlarından da destek geldi. Genel Kurula, Av.Kazım Kolcuoğlu, Av.Turgut Kazan, Av.Yücel Sayman, Av. Muammer Aydın ve TBB Başkanı Av.Ahsen Coşar'da katıldı. 


Genel Kurula İstanbul Barosuna destek için  Ankara Barosu Başkanı, Adana Barosu Başkanı, Amasya Barosu Başkanı, Antalya Barosu Başkanı, Balıkesir Barosu Başkanı, Bolu Barosu Başkanı, Artvin Barosu Başkanı, Bursa Barosu Başkanı, Bartın Barosu Başkanı, Çanakkale Barosu Başkanı, Çankırı Barosu Başkanı, Çorum Barosu Başkanı, Denizli Barosu Başkanı, Diyarbakır Barosu Başkanı, Düzce Barosu Başkanı, Edirne Barosu Başkanı, Erzurum Barosu Başkanı, Erzincan Barosu Başkanı, Eskişehir Barosu Başkanı, Gaziantep Barosu Başkanı, Giresun Barosu Başkanı, Hatay Barosu Başkanı, Isparta Barosu Başkanı, İzmir Barosu Başkanı, Karabük Barosu Başkanı, Kocaeli Barosu Başkanı, Kütahya Barosu Başkanı, Manisa Barosu Başkanı, Mersin Barosu Başkanı, Muğla Barosu Başkanı, Sakarya Barosu Başkanı, Uşak Barosu Başkanı, Bitlis Barosu Başkanı, Zonguldak Barosu Başkanı, Yalavo Barosu Başkanı, Tekirdağ  Barosu Başkanı başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinden baro başkanı ve temsilcisi ile Tansel Çölaşan, Sabih Kanadoğlu, Mahmut Tanal, İlhan Cihaner ve Kadıköy Belediye Başkanı Av.Selami Öztürk de katıldı.

Toplantıya ayrıca Almanya Barolar Birliği Başkan Yardımcısı  ile Avrupa Barolar Konseyi 3. Başkan Yardımcısı Michelle Benicu ve Uluslararası Avukatlar Birliği Başkanı olan eski Paris Baro Başkanı JEAN-MARIE BURGUBURU'da katıldı.

GENEL KURULA AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDADIR.





























































































Fotoğraflar/ Yeşim TURAN