Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümit Kocasakal’ın da aralarında bulunduğu 11 Baro yöneticisi hakkında “Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamladı. Savcılığın, Kocasakal’ın da aralarında bulunduğu 10 Baro yöneticisi hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Kocasakal’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi önümüzdeki günlerde Silivri Adliyesi’nde hakim karşısına çıkacak.

BALYOZ DAVASI’NDA AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

Ümit Kocasakal ve diğer baro yöneticileri, 6 Nisan 2012′de Silivri’de görülen Balyoz Davası’nı protesto eden sanık avukatlarına destek vermek üzere duruşma salonuna gelmiş ve salonda heyete hitaben konuşmuştu. Açıklamayı yapan İstanbul Baro Başkanı Kocasakal mahkemenin adil yargılama hakkının ihlali, silahların eşitliğine aykırı davranışları ve avukatlık mesleğinin onurunu zedeleyen uygulamalardan vazgeçmesini istediklerini söylemişti. “Bizim hiçbir kuruluşun denetimine ihtiyacımız yok. Yargının denetimi kendi mekanizması içindedir” diyen mahkeme heyeti, Ümit Kocasakal’ın da aralarında bulunduğu 11 avukat hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkemenin suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı “Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla 11 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Sözcü

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 baro yöneticisi hakkında, Balyoz Darbe Planı Davası'nda yaptıkları eylem sebebiyle "Yargı görevini yapanı engellemeye teşebbüs " iddiasıyla dava açıldı.
 
4 yıla kadar hapis cezası istenen Kocasakal ve diğer sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
 
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve diğer 9 baro yöneticisi, Silivri'de 6 Nisan 2012 tarihinde görülen Balyoz Darbe Planı davası duruşmasına katılmıştı.
 
Mahkemeyi protesto eden sanık avukatlarının bulunduğu bölüme geçen Kocasakal ve diğer baro yöneticileri, mahkemenin izni olmadan hazırladıkları bildiriyi okumuşlardı.
 
Mahkeme Başkanı'nın uyarısına karşın eylemlerini sürdüren baro yöneticileri, duruşma salonunu terk etmişti.
 
SUÇ DUYURUSU
Bunun üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu. Ancak Kocasakal ve diğer isimler, ifadeye gitmemişti.
 
Baro yöneticileri avukatlık görevlerini yaptıklarını ileri sürmüş, soruşturma için Adalet Bakanlığı'ndan izin alınması gerektiğini iddia etmişlerdi.
 
Adalet Bakanlığı ise yapılan eylemin Avukatlık görevi kapsamında değerlendirilemeyeceğini bildirmişti.
 
SAVCILIK İFADEYE GEREK GÖRMEDİ
Savcılık, kameralar tarafından kayıt altına alınan soruşturma konusu suçun sabit olduğundan hareketle, ifade alınmasına gerek görmeden baro yöneticileri hakkında iddianame hazırladı.
 
4 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
 
Hazırlanan 6 sayfalık iddianamede, Ümit Kocasakal ve diğer 9 baro yöneticisi hakkında "Yargı görevini yapanı engellemeye teşebbüs " iddiasıyla, 2 ile 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Silivri İkinci Asliye Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlayacak davada, Kocasakal ve diğer sanıklar hakim karşısına çıkacak.
 
Yargılama sonucunda 2 yıldan fazla hapis cezası almaları halinde bu kişiler avukatlık yapamayacak.



TRT