İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın makam odasında mermi bulundu

Cumhuriyet

Esrarengiz mermi

CİHAN ORUÇOĞLU

İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ın İstanbul Barosu’ndaki makam odasında mermi bulundu. Kocasakal, polisin inceleme sonucunu bekleyeceklerini belirterek “Eğer mermi tehdit anlamını taşıyorsa bu bizi etkilemez” dedi.

İstanbul Barosu’nun Taksim’de bulunan binasının 7. katındaki Kocasakal’ın makam odasında dün mermi bulundu. Tavandan sıkıldığı ve masaya düşen mermi ile ilgili olarak, olay yeri inceleme ekipleri araştırma başlattı. Kendisinin sabah üniversitede ders verdiği ve bu nedenle baroda olmadığını anlatan Kocasakal, “Bizim makam odamız 7. kat. Üstümüzde kiremit yok. Saç plaka ve altında alçıpan ile elyaf bulunuyor. Mermi, yukarıdan dik açı ile tam masamın üzerine çarpıp hemen karşıdaki koltuğa düşmüş. 9 milimetrelik bir mermi. Çatı da delik durumda” dedi.

Polisin iki ihtimal üzerinde durduğunu anlatan Kocasakal, şöyle devam etti: “Birinci olarak, mermi belirli bir yükseklikten serseri kurşun olarak yılbaşında havaya ateş edilip içeri girmiş olabilir. Ya da çatıya çıkılıp ordan ateş edilmiş olabilir. Her iki olasılığı Emniyet değerlendiriyor. Emniyet delik olan kısmı alıp incelemeye götürdü. Her iki durumda da bir vahamet söz konusu. Eğer serseri kurşun içeri bu şekilde girdi ise bu kendini bilmezliğin ne boyutlara geldiğini gösteriyor. Ateş ediyorsunuz, o baro başkanının masasına düşüyor. Diğer yönden tehdit ise o da kendi içinde başka vahamet taşıyor. O olasılık doğru ise bunlar bizi etkilemez. Biz inandığımız şeyi sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.”


Milliyet

Ümit Kocasakal'ın odası kurşunlandı

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın, İstanbul Barosu'ndaki ofisinin kurşunlandığı öğrenildi.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın ofisinin kurşunlandığı bildirildi. Ulusal Kanal'ın haberinde göre, dışarıdan ateş edilen bir silahtan çıkan mermi Kocasakal’ın makamının bulunduğu 7. kattaki odanın tavanını delerek, masasına isabet etti. Masadan seken mermi, koltuğa saplandı.

Şans eseri mermi odaya atıldığında içeride kimse bulunmuyordu. Mermi sabah saatlerinde temizlik esnasında bulundu. Mermiyi önce taş sandıklarını fakat sonrasında tavandaki ve masadaki delikleri fark edince durumun ciddiyetini gördüklerini belirten Baro çalışanları, polise haber verdi. Silahın kim ya da kimler tarafından ateşlendiği araştırılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Ümit Kocasakal’ın makam odası kurşunlandı

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın makam odası kurşunlandı. Baro binası kapalıyken gerçekleşen olay, bu sabah görevlilerin odaya girmesiyle ortaya çıktı. Olayın nasıl gerçekleştiğini Ulusal Kanal'a anlatan Kocasakal, tehdit içerikli bir eylem olabileceğini söyledi.

İstanbul Barosu Başkan odasındaki makam odası kurşunlandı. Olay bu sabah ortaya çıktı.

Yılbaşı tatili nedeniyle dün kapalı olan baro binasına bu sabah giren görevliler, masa üzerindeki dağınıklığı farketti. Görevliler masanın üzerinde bir de mermi bulunduğunu gördü.

Bunun üzerine hemen, öğretim üyesi olduğu Galatasaray Üniversitesi’nde bulunan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'a ve polise bilgi verildi. Baro binasında, başkanın odasını inceleyen Olay Yeri İnceleme ekipleri, merminin 9 milimetre çapında olduğunu ve odaya tavandan girdiğini tespit etti.

Tam da Kocasakal'ın masanın hizasında, tavandan delindiği görüldü.

Olayı Ulusal Kanal'a değerlendiren Ümit Kocasakal, merminin serseri bir kurşunla gelmiş olabileceğini söyledi. Kocasakal, diğer ihtimalin ise “gözdağı vermek” olduğunu vurguladı. Doçent Doktor Ümit Kocasakal, “Yeni yıl sürprizle dolu, öye gözüküyor. Bana söylenene göre, olay yeri ekipleri merminin dik açıyla tavandan girdiğini tespit etmiş. 9 mm çapında bir mermi. Mermi masaya isabet etmiş, zaten masada zedelenme var. Daha sonra karşıdaki koltuğa sekmiş” dedi.

Alçıpan ve elyafdan oluşan çatının zayıf olduğunu belirten Kocasakal, “Ya bir serseri kurşun isabet etti, ya da biri hedef gözeterek ateş etti” diye konuştu. Bugüne kadar hiçbir tehdit almadığını ifade eden Kocasakal, “Zıt fikirli olduğum insanların bile bana saygı duyduğunu hissediyorum. Kimseyi suçlamak doğru değil. Daha olayın nasıl gerçekleştiği bile belli değil” dedi.

İki ihtimalin de çok vahim olduğunu ifade eden Kocasakal, “Eğer serseri bir kurşunsa; Kendini bilmezlik öyle bir boyuta gelmiş ki, bir baro başkanının odasına mermi isabet edebiliyor. Eğer bu bir uyarıysa; Ben hep şunu söylüyorum, “Benim Çanakkale’de ölen 12 yaşında çocuklara bir borcum var.” Bu borcu öyle ya da böyle ödeyeceğim. Bu ülke için verebilecek bir tane canımız var. Kim kimi neyse korkutacak? Herhalde emniyetin bu konudaki çalışmasını bitirmesini beklemek lazım. Soruşturma tamamlanınca daha kapsamlı bir açıklama yaparız” dedi.

Mynet Haber

Ümit Kocasakal'ın odası kurşunlandı

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın, İstanbul Barosu'ndaki ofisinin kurşunlandığı öğrenildi.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın ofisinin kurşunlandığı bildirildi. Ulusal Kanal'ın haberinde göre, dışarıdan ateş edilen bir silahtan çıkan mermiKocasakal’ın makamının bulunduğu 7. kattaki odanın tavanını delerek, masasına isabet etti. Masadan seken mermi, koltuğa saplandı.

Şans eseri mermi odaya atıldığında içeride kimse bulunmuyordu. Mermi sabah saatlerinde temizlikesnasında bulundu. Mermiyi önce taş sandıklarını fakat sonrasında tavandaki ve masadaki delikleri fark edince durumun ciddiyetini gördüklerini belirten Baro çalışanları, polise haber verdi. Silahın kim ya da kimler tarafından ateşlendiği araştırılıyor.

HABERDAR

İstanbul Barosu Başkanı kurşunlandı!

 İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın çalışma odası kurşunlandı

 İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın ofisinin kurşunlandığı bildirildi. Ulusal Kanal'ın haberinde göre, dışarıdan ateş edilen bir silahtan çıkan mermi Kocasakal'ın makamının bulunduğu 7. kattaki odanın tavanını delerek, masasına isabet etti. Masadan seken mermi, koltuğa saplandı.

 Şans eseri mermi odaya atıldığında içeride kimse bulunmuyordu. Mermi sabah saatlerinde temizlik esnasında bulundu. Mermiyi önce taş sandıklarını fakat sonrasında tavandaki ve masadaki delikleri fark edince durumun ciddiyetini gördüklerini belirten Baro çalışanları, polise haber verdi. Silahın kim ya da kimler tarafından ateşlendiği araştırılıyor.

 POLİS, 'YILBAŞI KUTLAMASI'NDAN ŞÜPHELENİYOR

 Emniyet kaynakları ise olayı bir 'silahlı saldırı' olarak değerlendirmediğini açıkladı. Alınan bilgiye göre polis, Kocasakal'ın odasına isabet eden ve 'ölü çekirdek' olarak tanımlanan kurşunun yılbaşı kutlamaları sırasında İstiklal Caddesi civarından rastgele ateşlenen bir silaha ait olduğunu düşünüyor. Oda yeniyıl tatili nedeniyle iki gündür açılmadığı için kurşunun bugün farkına varıldığı belirtiliyor. Bu nedenle, olay bir silahlı saldırı olarak değerlendirilmiyor.

 KİMSEDEN TEHDİT ALMADIM"

 Bugüne kadar kimseden tehdit almadığını belirten İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, şunları söyledi:

 'Sabah Galatasaray Üniversitesi'nde ders verdiğim için baroda değildim. Sabah arkadaşlar odamı açınca masanın üzerinde yoğun toz görmüşler. Tozun nereden geldiğini araştırınca tavanda bir mermi deliği fark etmişler. Mermi tavandan gelerek masama isabet etmiş.9 mm çapında bir mermi. Arkadaşlar polise haber vermişler. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcı gelip gerekli incelemeleri yapmış. Merminin nerden geldiğine dair iki seçenek var. Birincisi malum yılbaşı ertesi eğlence sırasında biri yüksek yerden ateş etmiş olabilir. O da tavandan benim masama isabet etmiş olabilir. Yani serseri kurşun olabilir. Diğer seçenek ise bir şekilde apartmanın çatısına çıkan bir kişi ateş etmiş olabilir.'

HABERNAME

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın Ofisi Kurşunlandı!..

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın ofisindeki masaya kurşun isabet etti.

MASAYA KURŞUN GELDİ
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın Beyoğlu’ndaki baro binasındaki ofisinde bulunan masasına kurşun isabet etti.

KİM KURŞUNLADI?..

Masasına isabet eden kurşun sabah saatlerinde Kocasakal’ın öğretim görevlisi olduğu Galatasaray Üniversitesi’nde derste olduğu sırada barodaki ofisi temizlenirken bulundu. Emniyet görevlilerince yapılan incelemede kurşunun dik bir açı ile kartonpiyer tavanı delerek Kocasakal’ın masasına isabet ettiği tespit edildi. Silahın kim ya da kimler tarafından ateşlendiği araştırılıyor.

“KİMSEDEN TEHDİT ALMADIM”

Bugüne kadar kimseden tehdit almadığını belirten İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, şunları söyledi:

'Sabah Galatasaray Üniversitesi’nde ders verdiğim için baroda değildim. Sabah arkadaşlar odamı açınca masanın üzerinde yoğun toz görmüşler. Tozun nereden geldiğini araştırınca tavanda bir mermi deliği fark etmişler. Mermi tavandan gelerek masama isabet etmiş.9 mm çapında bir mermi. Arkadaşlar polise haber vermişler. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcı gelip gerekli incelemeleri yapmış. Merminin nerden geldiğine dair iki seçenek var. Birincisi malum yılbaşı ertesi eğlence sırasında biri yüksek yerden ateş etmiş olabilir. O da tavandan benim masama isabet etmiş olabilir. Yani serseri kurşun olabilir. Diğer seçenek ise bir şekilde apartmanın çatısına çıkan bir kişi ateş etmiş olabilir.'

ENSONHABER 

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal'ın odası kurşunlandı

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın odasındaki çalışma masasında mermi bulundu. Polis, incelemek üzere mermiyi Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Yeni yılın ilk iş günü İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın İstanbulBarosu'ndaki çalışma masası üzerinde mermi bulundu. Mermiyi bulan görevliler olayı polise bildirdi. Olay yerine gelerek delil toplamaya başlayan polis, camdan dik açıyla girerek tavana çarptıktan sonra çalışma masasının üzerine düşen 9 mm çapındaki mermiye incelemek üzere el koydu. Kurşunun, yılbaşı kutlamaları sırasında ateşlenmiş bir silahtan çıkmış "yorgun kurşun" olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
F5 HABER

İstanbul Barosu Başkanı kurşunlandı!

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın çalışma odası kurşunlandı

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın ofisinin kurşunlandığı bildirildi. Ulusal Kanal'ın haberinde göre, dışarıdan ateş edilen bir silahtan çıkan mermi Kocasakal'ın makamının bulunduğu 7. kattaki odanın tavanını delerek, masasına isabet etti. Masadan seken mermi, koltuğa saplandı.
Şans eseri mermi odaya atıldığında içeride kimse bulunmuyordu. Mermi sabah saatlerinde temizlik esnasında bulundu. Mermiyi önce taş sandıklarını fakat sonrasında tavandaki ve masadaki delikleri fark edince durumun ciddiyetini gördüklerini belirten Baro çalışanları, polise haber verdi. Silahın kim ya da kimler tarafından ateşlendiği araştırılıyor.

POLİS, 'YILBAŞI KUTLAMASI'NDAN ŞÜPHELENİYOR
Emniyet kaynakları ise olayı bir 'silahlı saldırı' olarak değerlendirmediğini açıkladı. Alınan bilgiye göre polis, Kocasakal'ın odasına isabet eden ve 'ölü çekirdek' olarak tanımlanan kurşunun yılbaşı kutlamaları sırasında İstiklal Caddesi civarından rastgele ateşlenen bir silaha ait olduğunu düşünüyor. Oda yeniyıl tatili nedeniyle iki gündür açılmadığı için kurşunun bugün farkına varıldığı belirtiliyor. Bu nedenle, olay bir silahlı saldırı olarak değerlendirilmiyor.

KİMSEDEN TEHDİT ALMADIM"
Bugüne kadar kimseden tehdit almadığını belirten İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, şunları söyledi:
'Sabah Galatasaray Üniversitesi'nde ders verdiğim için baroda değildim. Sabah arkadaşlar odamı açınca masanın üzerinde yoğun toz görmüşler. Tozun nereden geldiğini araştırınca tavanda bir mermi deliği fark etmişler. Mermi tavandan gelerek masama isabet etmiş.9 mm çapında bir mermi. Arkadaşlar polise haber vermişler. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcı gelip gerekli incelemeleri yapmış. Merminin nerden geldiğine dair iki seçenek var. Birincisi malum yılbaşı ertesi eğlence sırasında biri yüksek yerden ateş etmiş olabilir. O da tavandan benim masama isabet etmiş olabilir. Yani serseri kurşun olabilir. Diğer seçenek ise bir şekilde apartmanın çatısına çıkan bir kişi ateş etmiş olabilir.'
AHBR

Ümit Kocasakal'ın odası kurşunlandı

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın, İstanbul Barosu'ndaki ofisinin kurşunlandığı öğrenildi.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın ofisinin kurşunlandığı bildirildi. Ulusal Kanal'ın haberinde göre, dışarıdan ateş edilen bir silahtan çıkan mermi Kocasakal'ın makamının bulunduğu 7. kattaki odanın tavanını delerek, masasına isabet etti. Masadan seken mermi, koltuğa saplandı.

Şans eseri mermi odaya atıldığında içeride kimse bulunmuyordu. Mermi sabah saatlerinde temizlik esnasında bulundu. Mermiyi önce taş sandıklarını fakat sonrasında tavandaki ve masadaki delikleri fark edince durumun ciddiyetini gördüklerini belirten Baro çalışanları, polise haber verdi. Silahın kim ya da kimler tarafından ateşlendiği araştırılıyor.