Tezcan'ın, Adalet Bakanlığı'nın İstanbul Barosu staj eğitimini tamamlayan 100 kadar genç avukatın ruhsatnamesini onaylanmak üzere işlem yapmadığı iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.
 
İstanbul Barosu'nun Silivri yargılamalarındaki hukuksuzluklara karşı savunma hakkını ve avukatlık mesleğini savundukları için iktidarın "tertipli saldırısına" maruz kalmaya devam ettiğini belirten Tezcan, "Ancak unutulmamalıdır ki İstanbul Barosu dünyanın en büyük barosudur. İstanbul Barosu demokratik şekilde seçilmiş görevini hakkıyla yerine getiren bir baro yönetimidir. Darbenin asıl hedefi savunma mesleğine yöneliktir. İktidar güdümünde bir savunma yaratmaya çalışan hükümet faşist bir yargılama sistemini kurmaya çalışmaktadır" dedi.
 
Avukatların meslek örgütlerinin bu konuda en önemli direnç noktası olduğunu ifade eden Tezcan şöyle devam etti:
 "Her alanda yandaş yaratmaya çalışan hükümet şimdi de baroları kendi güdümüne almak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'deki bütün baroları ve demokratik örgütlenmeleri Adalet Bakanlığı darbesine karşı çıkmaya çağırıyorum. Adalet Bakanlığının uyguladığı politikalar AKP iktidarının sonunu getirecek bir hırsın ifadesidir. Bu hırs kendi mezarlarını kazacak kontrolsüz bir hırstır. Avukatları teslim alamayacaksınız." (ANKA)