İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal hakkında ‘yargı görevini yapanı etkileme’ iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasına sayılı günler kala dosyadan sürpriz deliller çıktı. Dosyaya nasıl girdiği bir türlü anlaşılamayan emanet eşya makbuzuna göre; el konulan eşyalar arasında "kazma, metal kova, murç, levye, damacana, kürek, toz maskesi, benzin bidonu ve jeneratör" gibi inşaat malzemeleri var. Üstelik bu eşyaların, Baro Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu’na ait olduğu ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç’tan elde edildiği yazıyor. Avukat Kılıç, bu evrakın dosyaya nasıl girdiğini araştırdıklarını söyledi.

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim hakkında Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın dosyasına giren Emanet Eşya Makbuzu’na göre Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu’na ait olduğu ve Baro Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç’tan elde edildiği yazılı "eşyalar" şantiyeyi aratmıyor. Bir inşaat ya da inşaat işçilerinden elde edildiği sanılan "eşya"ların dosyaya "sehven" girdiği düşünülüyor.

Emanet savcısı da bilmiyor
Emanet makbuzunda imzası bulunan Savcı Kerem Yılmaz, “Ben emanete baktığım için o evrakı imzaladım. Yoksa bu emanetlerle soruşturmanın ilgisine dair bir bilgim bulunmuyor” dedi. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hasan Kılıç ise makbuzun UYAP sisteminde göründüğünü fakat basılı olarak dosyada bulunmadığını belirtti.

Yargıç onayı olmaksızın UYAP’a konamayacağına dikkat çekten Kılıç, evrakın sisteme "sehven" girmiş olabileceğini ve nasıl girdiğini araştırdıklarını sözlerine ekledi.

Baro davası delilleri: Kova, kazma, keser...
Emanete alınan deliller arasında şunlar bulunuyor:

Bir adet kablo ve bu kabloya bağlı üçlü priz, üçlü prize bağlı kablo ve ampul,
Bir adet metal kova,
Bir adet tahta saplı kazma,
Bir adet tahta saplı keser,
Bir adet demir levye,
Bir adet sivri uçlu demir murç,
Bir adet kâğıt ruloya sarılı inşaat ölçü ipi,
Bir adet LSD dış yüzeyi tozlu siyah renkli poşet,
Bir adet Sırma ibareli içi su dolu ağzı kapalı pet su damacanası,
Bir adet mühürlü torba içinde tünel içinden alınan 3x64 cm ebadında kazma sapı,
Bir adet hilti - ucu (beton kırmak), Bir adet tahta saplı inşaat küreği,
Yedi adet toz maskesi, İki adet gaz filtresi
İki adet takım jeneratör tamir kiti,
İki adet ampul,
Bir adet inşaat gözlüğü, Bir adet sarı renkli jeneratör,
Bir adet sarı renkli sprey makinesi,
Altı takım iş eldiveni,
Bir adet sarı renkli Ztanley marka el testeresi, Bir adet kırmızı renkli boş benzin bidonu,
Bir adet boş hilti kutusu ve bir adet kullanma kılavuzu, bir adet hilti ucu.