Başkan Kocasakal programda, Anayasa Mahkemesinin 10 yıllık uzun tutukluluk süresini belirleyen yasa maddesinin iptali kararını değerlendirdi. Anayasa Mahkemesinin kararının iddia edildiği gibi devrim gibi bir karar olmadığını, iç hukuk yolları tüketilmeden başvuruyu kabul etmesinin olumlu olduğunu belirten Kocasakal, “İptal edilen madde üzerinde Anayasa Mahkemesinin şekli bir inceleme yapmıştır, eğer Mahkeme, ‘5 ve 10 yıllık tutuklama olmaz’ deseydi devrim gibi bir karar olurdu” dedi. Kocasakal, Mahkemenin, yasal önlem alınması için 1 yıllık süre tanımasının da gereği olmadığını, çünkü iptal kararının yasada bir boşluk doğurmadığını bildirdi.

 

Genel Sekreter Av. Hüseyin Özbek de konuşmasında Gezi Parkı eylemleri üzerinde durdu. Özbek, parktaki ağaçların sökülmesini önlemek gibi masum çevreci bir anlayışla başlayan direnişin kısa zamanda toplumsal muhalefete dönüştüğünü, sadece Türkiye’de değil bütün dünyada yansımalarının olduğunu söyledi. 1923 rejiminin adım adım değiştirilmek istendiğini halkın fark ettiğini belirten Özbek, yaşam tarzına müdahale etmeye başlayan buyurgan ve dayatmacı zihniyete karşı halkın karşı çıktığını ve büyünün bozulduğunu bildirdi.

 

Kocasakal ve Özbek programın ilerleyen bölümlerinde, toplantı ve gösteri hakkı, Ankara Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı Gezi Fezlekesi, barış süreci ve sosyal medya konusunda değerlendirmelerde bulundular.

 

·         İzlemek için TIKLAYINIZ.