DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 2'si asker 16 kişinin ölümüyle ilgili davanın "güvenlik gerekçesiyle" başka ilde görülmesi yönündeki talebe ilişkin, "Bugüne kadar Diyarbakır Adliyesinde, çevresinde, duruşma salonlarında hiçbir güvenlik sorunu yaşanmamıştır. Kamu görevlisi olan hiçbir sanığa saldırı girişimi yaşanmamıştır" dedi.
                                         
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın ardından adliye binası önünde toplanan "Lice Adalet Arıyor Platformu" üyesi bir grup basın açıklaması yaptı.
DURUŞMA SONRASI
Grup adına konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi, 20 yıldır adalet arayan Licelilerin ve avukatların görüşü alınmadan nakil ile ilgili dosyanın Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderildiğini anımsattı.
 
Sanıkları kamu görevlisi olan ve bu davadan daha kapsamlı, karmaşık davaların Diyarbakır'da görüldüğünü belirten Elçi, şöyle konuştu:
KİME SALDIRI YAPILMIŞ
"Bugüne kadar Diyarbakır Adliyesinde, çevresinde, duruşma salonlarında hiçbir güvenlik sorunu yaşanmamıştır. Kamu görevlisi olan hiçbir sanığa saldırı girişimi yaşanmamıştır. Ne yazık ki son zamanlarda binlerce faili meçhul cinayete, yargısız infaza, gözaltındaki kayıplara rağmen çok az sayıda açılan davalar da güvenlik gerekçesiyle suçların işlendiği yerden bin kilometre ötedeki merkezlere nakledilmektedir. Bu şekilde hem davayı yürüten yargıçlara müdahale edilmektedir hem mağdurlar bir kez daha mağdur edilmektedir."
Adalet Bakanlığından ve Yargıtay 5. Ceza Dairesinden davanın başka bir ile naklini beklemediklerini bildiren Elçi, suçun delillerinin Diyarbakır'da olduğunu, bu nedenle de kentteki mahkemelerin soruşturmayı yapması gerektiğini kaydetti.