İki başkanın siyasetteki son hamleleri; Feyzioğlu 7 Haziran seçimleri sonrası olağanüstü kurultay toplama girişiminde bulundu, hedef CHP Genel Başkanlığına adaylıktı, başarısız oldu, Kocasakal Ekim 2015 tarihinde CHP’ye üye oldu ve bir ay geçmeden 10 sayfalık bir manifesto yayınlayarak talep olursa CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu, manifesto sonuçsuz kaldı.

Görülen o ki  her iki  başkan da siyasette beklediklerini bulamadılar.

Feyzioğlu birkaç gün önce yeniden Türkiye Barolar Birliği başkanlığına aday olacağını açıkladı. Kocasakal’ın ise gelecek projesi belirsiz..   Dar bir çevrede, baro kulislerinde, Ümit Kocasakal’ın İstanbul Barosu başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı konuşuluyor. Bazıları İstanbul Barosu tarihinde 4. kez aday olan başkan olmadığını, Kocasakal’ın 4. kez adaylığının yakışıklı olmayacağını belirtiyorlar.

Feyzioğlu yeniden aday olduğunu açıklayarak bir anlamda Kocasakal’ın Türkiye Barolar Birliği yolunu kesti. Feyzioğlu siyasete girip TBB’ye yeniden aday olmasaydı şu ihtimaller söz konusu idi:

Kocasakal Türkiye Barolar Birliği başkanlığına aday olacağı için uzun süredir İstanbul Barosu başkanlığı için beklemede olan Mehmet Durakoğlu Kocasakal’dan boşalan İstanbul Barosu başkanlığına aday olabilirdi. Şüphesiz, Durakoğlu’na  Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu içersinden başka rakiplerde çıkacaktı.

Bir diğer ihtimal Feyzioğlu yine siyasette olsaydı, Kocasakal’da köşesine çekilseydi Durakoğlu İstanbul Barosu’na Başar Yaltı Türkiye Barolar Birliği başkanlığına aday olabilirdi.

Feyzioğlu 2017 yılında Türkiye Barolar Birliği’ne adaylığına açıkladığına göre iki ihtimal de devre dışı kalacaktır.

Bu durumda mevcut ihtimaller:

Kocasakal Feyzioğlu’na rağmen Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına aday olur ve iki başkan diğer aday olacaklarla yarışır. Bu durumda İstanbul Barosu başkanlığına grup içerisinden birden fazla aday çıkacaktır.

Önümüzdeki baro seçimleri ve 2017 de yapılacak olan barolar birliği seçimlerinin geçmiş dönemdekilere göre daha tartışmalı bir ortamda geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Başkanlar neden siyasette umduklarını bulamadılar? Bunun cevabını bir başka yazıda arayacağız…