Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, "Avukatın olmadığı yerde adalet de olmaz. 'Herkes için adalet, adalet için avukat' diyoruz" dedi.

Öztekin, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen Eskişehir Barosu Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, iki yıllık görevi süresince, "Bugün ve yarın ne yapabileceğiz-" inancıyla çalıştıklarını bildirdi.

Baroların sivil toplum kuruluşu değil, meslek kuruluşu olduğuna dikkati çeken Öztekin, mesleki duyarlılık ve avukatlık hakları konusunda çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Mesleklerini icra ederken bazı engellerle karşılaştıklarını belirten Öztekin, şöyle devam etti:

"Mesleğimiz güllük gülistanlık değil. Çok önemli sıkıntılarımız ve bunlarla ilgili bize düşen görevler var. Bu görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Hukukun üstünlüğü ve insan haklarını koruma görevimizden taviz vermedik. Avukatın olmadığı yerde adalet de olmaz. 'Herkes için adalet, adalet için avukat' diyoruz. Avukatlık mesleğinin sorunların çözümü için hazırladığımız taslağın Meclis'teki yasalaşma sürecinde de çalışmalarımız devam edecek."

Öztekin, Türkiye Barolar Birliği tarafından avukatlıkla ilgili kanun değişikliği konusunda kendilerine yaklaşık 50 maddelik öneri sunulduğunu ve bunun için komisyon oluşturarak taslak metin hazırladıklarını dile getirdi.

Komisyonun büyük bir başarıya imza attığını söyleyen Öztekin, "Barolar Birliği Başkanı, hazırlanan metin için bizi tebrik ederek, Meclis'te, Eskişehir Barosu'nun çalışmalarının dikkate alınacağını söyledi. Bu çok önemli bir gelişmedir. Bizim için gurur kaynağı olmuştur" diye konuştu.

Daha sonra, meslekte 25'inci yılını dolduran avukatlara birer plaket verildi.

Kongreye, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Eskişehir milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Şanverdi, eski baro başkanları ve avukatlar katıldı.

Yarın gerçekleştirilecek seçimlerde, başkanlık için Rıza Öztekin ile Mürüvvet Beyaz yarışacak.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Sedat Gök

Kaynak: AA