Düzce Barosunun 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Düzce Adliyesinde gerçekleştirilen Düzce Barosu Genel Kuruluna Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, DTSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, DESOP Başkanı Mustafa Kayıkçı ve avukatlar katıldı.

Baro Başkanı Avukat Ali Dilber kongre öncesinde bir konuşma yaptı. Ali Dilber, “Son dönemlerde mevzuatımızda çok önemli değişiklikler yapıldı. Yasa yapma açısında, yeni bir ana yasa ise gündemin ilk maddesini oluşturuyor. Her zaman söylediğimiz gibi tekrarla bir kez daha söylüyoruz önemli olan mevzuat değil uygulamalardır. En kötü kanun iyi uygulayıcıların elinde olumlu, en iyi kanunun ise kötü uygulayıcıların elinde olumsuz sonuçlar verilebildiği bilinmektedir. Değişen Hukuk Mahkemeleri Kanunu davalarımızı hızlandırmak yerine yavaşlatmıştır. Bir meslektaşımın ‘8 aydır duruşma günü bekleyen davam var’ diyor. Acaba bir yerde yanlış mı yapıldı sorusu aklımıza geliyor. Uygulamalardaki aksaklıklar dikkate alınarak derhal 6100 sayılı yasada yargılamayı hızlandıracak değişikliklerin yapılması elzemdir” dedi.

Savunma olmadan yargılamanın olmayacağını adalet için avukatın sorunluluğunun unutulmaması gerektiğini hatırlatan Ali Dilber, “Avukatlık mesleğinin yeni hazırlanacak Anayasada mutlaka yargı bölümünde düzenlenmelidir” diye konuştu.

Törene katılan Vali Yılmaz’da kongrenin hayırlı olmasını diledi. Genel Kurulda ayrıca meslekte 30 ve 20 yılını dolduran avukatlara plaket verildi. Açılış programının adından gündem maddelerine geçildi. Seçimlere mevcut Başkan Ali Dilber ile Talat Saygılı girdi.