Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Diyarbakır’da yarın yapılacak Baro seçimlerine İslamcılar tek liste katılacak.  İlk kez blok bir listeyle başkanlık yarışına katılan İslami kesimlerin ortak adayı Avukat Nesip Yıldırım. ‘Hak Avukatlar Grubu’ olarak isimlendirilen listede bulunan diğer avukatlar ise şunlar: Abdurrahim Ay, Aydın Altaç, Mehmet Şirin Yıldız, Mustafa Saruhan, Rengin Avcı, Sadullah Urtekin.

Baro seçiminde Nesip Yıldırım’ın dışında, iki aday daha, Tahir Elçi ve Sedat Çınar da başkanlık için mücadele edecek. Bir başka aday Mehmet Emin Aktar ise Vedat Çınar lehine adaylıktan çekildi.

Baro üyeleri için hazırlatılan kitapçıkta Hak Avukatlar Grubu Diyarbakır Barosu’nu meslektaşların mesleki kapasitelerini geliştirme, mesleki sorunlarla etkin mücadele ve bağımsız insan hakları mücadelesi olmak üzere üç temel üzerinde yeniden inşa edeceklerini belirtiyor.

 

Hak Avukatlar Grubu’nun adayı Nesip Yıldırım, seçim öncesi yaptığı son açıklamada, bağımsız ve dik omurgalı bir duruşu esas alacaklarını söyleyerek, ortaya çıkışlarının bir ihtiyaçtan doğduğunu kaydetti. Avukat Yıldırım, “Diyarbakır Barosunda sayıca en kalabalık grup değiliz. İslami alt yapısı olan, bu konuda daha fazla duyarlı olan bir kesimiz. Şu an itibariyle sayı olarak çok kalabalık olmadığımız halde hem meslekî anlamda gördüğümüz sorunlar, hem meslektaşlarımızın eğitim çalışmaları hem de insan hakları temelli çalışmalara ihtiyaç vardı. Biz de mevcut adaylarımızı tam anlamıyla temsil etmemesi nedeniyle Baro tarihimiz itibariyle ilk defa bir başkan adayı çıkardık. Bunun dışında ayrıca 5 tane yönetim kurulu adayı da çıkardık. Bir blok listesi diyebilirsiniz buna. Şu an mevcut başkan adayı ve diğerleri blok listeyle değil, çarşaf liste dediğimiz genele hitap ediliyor. Biz hem kendi arkadaşlarımız hem de diğerlerinin sorunlarını çözme noktasında bir çaba içerisinde olduk. Buna aday olduğumuzu söylüyoruz. Özetle mevcut ihtiyaçlar şuan ki durumda seçime bu şekilde girmemizi gerektirdi.”

Yıldırım seçildikleri takdirde, Diyarbakır Barosu’nun zamanda insan hakları mücadelesi vereceğini de belirterek, “Dindar olan-olmayan, etnik kimliğini ön planda tutan-tutmayan, liberal vb. çok farklı kesimlerle muhatabız. Farklı renk ve kimliklerin bir arada yaşaması ve onların birlikte sorunlarını çözme noktasında bir çalışmamız olacaktır” diye konuştu.