İSTANBUL BAROSUNA KARŞI ORTAYA ÇIKAN, ADLİ BASKI GİRİŞİMLERİNE KARŞI MUĞLA BAROSUNUN AÇIKLAMASI
           
            İstanbul 10. Ağır Ceza (''Balyoz ')' Mahkemesinin , Silivri Cezaevi kampüsü salonunda 6 Nisan 2012 günlü duruşmasında, duruşmanın kesintiye uğradığı bir sırada İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal ve YK üyesi  10 avukat arkadaşımız, Mahkemeye bir dilekçe sunmuş ve sözlü beyanda bulunmuşlardır.
 
           Konu;  Mahkemenin Sanık avukatlarına karşı hukuka ve kanuna aykırı tutum ve davranışlarına dikkat çekmek, hukukun gereklerini hatırlatarak, Mahkemeye karşı sanık avukatlarının haklarını savunmaktır.
 
            Başkan Kocasakal ve YK üyeleri Mahkeme önüne çıkmışlar, düşünce ve dileklerini nezaketle ifade etmişler, üstelik sözleri zapta geçmiş ve yine geldikleri gibi sukünetle Salondan ayrılmışlardır.
 
             Baro YK nun görevlerini belirleyen Av. Kanunu: “95/4. (Değişik : 2/5/2001 - 4667/55 md.) Meslekî ödevler hususunda baro mensuplarına yol göstermek ve onlara bilgi vermek ve meslekî görevlerin yapılıp yapılmadığını denetlemek, mesleğe ve meslek mensuplarına yönelik hak ihlâllerine karşı avukatlık mesleğini ve meslektaşlarını savunmak, bu konularda her türlü yasal ve idarî girişimde bulunmak,”diyor.
             İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu görevini yapmıştır.
            Yasayla verilmiş görevini yerine getirenlere, cezalandırılmaları amacıyla dava açmak… Yanlış ve ağır bir haksızlıktır. Hukuksal değil siyasaldır. Takdir hatası değil, bir baskı girişimidir.
            Avukatlara polisiye operasyonlar, Avukatları ve savunmayı “kriminalize etmek”  Basın ve TV lerde, itibarsızlaştırmalar, Başbakanlık katından dahi asılsız suçlamalar, mesleğe yönelik örtülü tehditler, Duruşma salonlarına kadar gelen kolluk saldırıları… Şimdi bir yenisi ortaya çıkmıştır: Kurum olarak Baro Başkan ve Yönetimi dava edilmektedir.
            Bunu doğru bulmuyoruz. Yargı üzerinden anti demokratik girişimlerden bir yenisi olarak görüyoruz.. Şanlı İstanbul Barosu, Başkanı ve Yönetim Kurulu ile Türkiye Avukatlık Hareketinin gözbebeğidir, bayrağıdır. Muğla Barosu kendileri ile tam bir dayanışma içindedir.
            Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
                                                        Av.Mustafa İlker GÜRKAN
                                                           Muğla Barosu Başkanı