MALATYA GÜNCEL - Malatya Barosu bünyesinde seçimle oluşturulan çalışma komisyonları yönetim kurulu tarafından hazırlanan yönerge ile gitti.

Edinilen bilgilere göre, Malatya Barosunda seçimle oluşturulan çalışma grupları, Baro Yönetimin aldığı karar neticesinde fesh edildi. Yeni oluşturulacak çalışma gruplarında Baro başkanı başkanlık edecek alt grup yönetim kadorsundan atanacak.

İşte, 2 Mayıs 2013 tarihinden itibaren yürülüğe giren Malatya Barosu Çalışma Komisyonları Ortak Yönergesi:

02 Mayıs 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Çalışma Komisyonları Ortak Yönergesinde aşağıdaki şekilde değişiklik yapılmıştır.

1. Malatya Barosu Çalışma Komisyonları Ortak Yönergesi’nin Çalışma Komisyonlarının Görevleri başlıklı 5’inci maddesinin 4 nolu bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“5. Komisyonlar gerekli kuruluş ve kişiler ile yazışmaları, komisyon davetleri ve buna benzer işlemleri Baro Yönetim Kurulu’nun onayı üzerine komisyon başkanı eli ile yürütür.”

Bu değişiklik 02 Mayıs 2013 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.

2. Malatya Barosu Çalışma Komisyonları Ortak Yönergesi’nin Çalışma Komisyonlarının Organları başlıklı 6’ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Çalışma Komisyonu’nun başkanı, komisyondan sorumlu Baro Yönetim Kurulu üyesidir.

Komisyon ilk toplantısında başkanlık divanını oluşturan bir yazman ve bir koordinatör seçer. Yazman ve Koordinatör başkan yardımcıları sıfatındadır. Başkanın yokluğundan kıdemli olan başkan yardımcısı, başkan vekili olarak komisyon toplantılarını yönetir.

Komisyon başkanı,

i. Toplantıları yönetmek,

ii. Baro Başkanı ve Baro Yönetim Kuruluna karşı komisyonu temsil etmek,

iii. Konusu ile ilgili olarak Baro Başkanlığının verdiği görevleri yapmak,

iv. Komisyonun gündemini oluşturmak,

v. Toplantıların süre ve periyotlarını belirlemek,

vi. Alınan kararların uygulanmasını sağlamak görevlerini yerine getirir

Komisyon yazmanı,

i. Toplantı tutanağını yazmak,

ii. Devam listesini düzenlemek ve takip etmek,

görevlerini yerine getirir.

Komisyon; üyeleri ile konusu ile ilgili kararları alır, işbölümü yapar ve alınan kararların uygulanması için çalışır.

Çalışma komisyonları kendi altlarında en az üç üyeden oluşan çalışma grupları oluşturabilir. Komisyonun kendi görev alanına giren konularda en az üç üye ile kurulurlar, kendi içlerinde bir başkan ve yazman oluşturarak aynı yöntem ile çalışırlar. Çalışma gruplarını başkanları komisyonda temsil eder.”

Alınan bu karar sonrası Çalışma Komisyonlarının tepkisi merak edilirken, Malatya Barosu'ndan bazı avukatların, "Bu değişiklik tek başlı yönetimi getirecek ve tek başlı yönetimde diktatörlüktür" dediği öğrenildi.

Kaynak: