Konya Barosu, Filistinli çocuklar için altın ayakkabılarını satışa çıkaran Real Madrid'in yıldızı Ronaldo'yu İnsan Hakları Onur Ödülü'ne layık gördü. Konya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı İsmail Üresin, Ronaldo'nun ödülünü Konya Adliyesi Posta İdaresi'nden gönderdi.

Real Madrid'in dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo, geçtiğimiz ay altın ayakkabı ödülünü açık arttırmaya çıkarıp elde ettiği 1 milyon 500 Euroluk gelirini Filistinli çocuklar için bağışlamıştı. Ünlü futbolcunun İsrail'in Filistin saldırılarına tepki olarak yaptığı bağış dünyada büyük yankı uyandırdı.

Konya Adliyesi Posta İdaresi önünde basın açıklaması yapan İsmail Üresin, Ronaldo'nun Filistinli çocuklar ile din, dil ve soy bağı olmamasına rağmen herkesin takdirini kazanan ince ve nazik davranışta bulunduğunu söyledi. Üresin, Konya Barosu İnsan Hakları Merkezi olarak 2012 yılı İnsan Hakları Onur Ödülü'nü kendisine vermeyi uygun bulduklarını ifade etti.

İsrail'in kasım ayında yaptığı saldırılar neticesinde pek çok Filistinlinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Üresin, Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun zulme seyirci kalmadığını ve altın ayakkabı ödülünü Filistinli çocuklar için satışa çıkardığını hatırlattı. Üresin, "Biz de bu nazik ve ince davranışından dolayı kendisine bu ödülü vermeyi uygun gördük. İnsan Hakları Onur Ödülümüz ile birlikte kendisine Konyamızı, Mevlana'yı anlatan Mevlana figürünün bulunduğu bir çini eseri, ayrıca farklı dillerde basılmış olan broşürleri ve ayrıca bir mektup yazarak kendisine teşekkürlerimizi ilettik. Konya'ya, Mevlana törenlerine davet ettik. Bu vesile ile basın aracılığıyla tekrar kendisine teşekkür ediyoruz, saygılarımızı sunuyoruz." dedi.

cihan