İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Doğan Alper yazılı bir açıklama yaparak görevinden istifa etti. Alper, karara gerekçe olarak, Pekdaş'ın adaylığının birlikte üretim, birlikte yönetim ilkesiyle çelişmesini gösterdi. Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre Baro içerisinde yönetimdeki çatlak 6 Aralık Cuma günü Baro Yönetiminde bulunan Çağdaş Avukatlar Grubu'nun toplantısında başladı.

Toplantıda grubun içerisindeki bir kısım üye Sema Pekdaş'ın Baro başkanlığından istifa etmesini doğru bulmadıklarını ve onaylamadıklarını ve Çağdaş Avukatlar Grubu olarak bir deklerasyon yayınlanması için karar alınması gerektiğini belirttiler. Aynı üyeler Pekdaş'ın Baro başkanlığından istifa ederek başkanlık için aday adayı olmasının grubun haberi olmadan, birlikte yönetme birlikte üretme kararına aykırı bir durum olduğunu ifade ettiler. Bu görüşe karşın grubun bir kısım üyesi ise istifa doğru değildir ancak, Pekdaş'ın adaylığı kesin değildir. O yüzden bu deklerasyon Pekdaş'ın adaylığını olumsuz etkiler. Bu nedenle böyle bir açıklamaya gerek yoktur" şeklinde görüş belirttiler.

GENEL KURUL TOPLANABİLİR

Daha sonra bu öneri üzerine toplantıda bir oylama yapıldı. 27 üye deklerasyonun yayınlanması yönünde oy kullanırken, 29 üye ise karşı yönde oy kullandı. Suların durulmadığı İzmir Barosu'nda bu toplantıdan bir kaç gün sonra gelen bu istifa deprem etkisi yarattı.
Avukatlık kanununa göre İzmir Barosu'nda 30 gün içinde başkanlık seçimi için Genel Kurul yapılması gerekiyor.

gerçekgündem