27 Nisan 2013 tarihinde Mersin’de yapılan Genişletilmiş Akdeniz Bölge Baroları Başkanlar Toplantısında aşağıda üzerinde mutabık kalınan hususların kamuoyuna duyurulmasına karar verilmiş olup,
 
1)    Akkuyu Nükleer Santrali sadece Akdeniz Bölgesinin değil tüm ülkemizin çevre konusundaki en önemli sorunlarından biri olup bu konuda Türkiye Barolar Birliği ve tüm barolarımız birlikte hareket ederek çevrenin korunmasına yönelik her türlü çalışma yapılacaktır.
 
2)    Hukuk Fakültesi sayıları nazara alındığında artık staja kabul ve daha sonra da avukatlık mesleğine kabul olmak üzere mutlaka iki aşamalı mesleki sınav yapılmalıdır. Bu husus da Türkiye Barolar Birliğinde 26. Baro Başkanları toplantısında alınan ve mutabık kalınan kararın Adalet Bakanlığı’na sunulması ve yasalaşması için Barolar olarak takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.
 
3)    Avukatlık mesleğine yönelik her türlü saldırıya ve mesleğin itibarsızlaştırılması çabalarına karşı Türkiye Barolar Birliği ve tüm barolar birlikte yoğun bir şekilde çalışacaklardır.
 
4)     CMK ücretlerinin avukatlık asgari ücret tarifesine yükseltilmesi için gereken tüm çalışmalar yapılacaktır.
 
5)    Kamu avukatlarının özlük ve maddi sorunlarının çözümü için Türkiye Barolar Birliği ve tüm barolar yoğun çaba göstereceklerdir.
 
 
 Kamuoyu ile paylaşırız.
 
 Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen
 
Adana Baro Başkanı Av.Mengücek Gazi Çıtırık
 
Ankara Baro Başkanı Av.Metin Feyzioğlu
 
Antalya Barosu Başkanı Av.Alper Tunga Bacanlı
 
Aydın Barosu Başkanı Av.Sümer Germen
 
Bilecik Barosu Başkanı Av.Halime Aynur
 
Çankırı Barosu Başkanı Av.Erkan Köroğlu
 
Gaziantep Baro Başkanı Av. Ali Elibol
 
Kilis Baro Başkanı Av.Muammer Fazlıağaoğlu
 
Kırşehir Barosu Başkanı Av.Mehtap Karabucak
 
Osmaniye Barosu Başkanı Av.Hamza Tor
 
Isparta Barosu Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu