Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, 5 Nisan tarihinde kutlanacak olan 'Avukatlar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Terzioğlu, Erzurum Barosu'na kayıtlı 320 avukatın olduğunu hatırlatarak avukatlık mesleğine her geçen gün güvenin azaldığını söyledi.

Mesajında meslek mensuplarının içinde bulunduğu durumdan bahseden Terzioğlu, avukatların birçoğunun mutsuz olduğunu dile getirdi. Terzioğlu, “5 Nisan Avukatlar Günü tüm Türkiye’de kutlanıyor. Biz Erzurum’da kutlama yerine değerlendirme diyoruz. Kutluyoruz demeye dilimiz varmıyor. Çünkü “kutlama” sözcüğü, sevinci, gururu içeren bir sözcüktür. İçinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle 'değerlendiriyoruz' demeyi uygun bulduk. Bu süreç, Yargı Bağımsızlığı, Hukukun Üstünlüğü ve Hukuk Devleti kavramları ile ilgili tartışılabilir düzenlemelerin, biz avukatların beklentisi ve özlemlerinin tam tersine uygulanmaya başlanması ile gündeme geldi. Halen de sürüyor. Yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve yargıcın tarafsızlığı gibi en temel ve en çağdaş kavramların içeriğini bilmeyen ya da ısrarla bilmezlikten gelenlerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin olmazsa olmazı olan hukuk ve hukukun ayrılmaz bir parçası olan avukatları da kapsayan yapılmış ve yapılması planlanan düzenlemeleri biz avukatları tedirgin etmekte, endişelendirmektedir. Türkiye’de yargının güvenirliği yok edildi.” dedi.

    "ADALET YOKSA İNSAN YAŞAMININ DEĞERİ KALMAZ"

    Yargının tam anlamıyla bağımsız olması gerektiğini dile getiren Terzioğlu adalete herkesin ihtiyacı olduğunu kaydetti. Terzioğlu şöyle konuştu: “Eğer bir yerde adalet yoksa insan yaşamının da bir değeri ve anlamı kalmaz. Her yönüyle bağımsız ve güçlü bir yargı olmalıdır. Ülke genelinde ve Erzurum’daki tüm avukatlar mutlu değildir. Mutlu olduğunu söylememiz için avukatlarımızın gelir düzeylerinin iyi olması demek böyle olunca avukatlar mutlu olduğunu söyleyebiliriz. Yine ayrıca avukatlık sayısı her geçen gün artıyor. Stajyer sayısı artıyor. Avukat sayısının sınırlandırılması lazımdır. Yargıda istikrar olmayınca avukatlık mesleğinde de güven azalıyor.”