İzmir’de 25-26 Ekim tarihlerinde yapılacak Baro seçiminde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun Baro Başkan adayı Aydın Özcan, seçildikleri takdirde neler yapacaklarını anlattı.

Özcan, “Cumhuriyetçi Avukatların görüşleri tüm İzmir halkınca bilinmektedir. Cumhuriyetçi Avukatlar, Cumhuriyetin temel değerlerinden, Atatürk ilke ve devrimlerinden yana taraftır. Toplumsal olaylara bakışımız da bu doğrultuda olacaktır. İzmir Barosu öncü ve özgür olma özelliğini tekrar kazanacaktır” şeklinde konuştu.
'BAĞIMSIZ YARGI BAĞIMSIZ BARO'
“Bağımsız yargı, bağımsız baro” sloganıyla seçime giden Cumhuriyetçi Avukatlar, ilkelerini ise şöyle sıralıyorlar: “Ülke tümlüğünün, ulusun bölünmez bütünlüğünün, Mustafa Kemal Atatürk’ün Devrim ve İlkeleri’nin, demokratik laik Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet’in hukukunun, kişi hak ve özgürlüklerinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün, tam bağımsız Türkiye’nin, bağımsız yargının, bağımsız baronun, bağımsız savunmanın, avukat haklarının, avukat odaklı baronun, emekten yana antiemperyalist dünya görüşünün, ulusal birlik ve dayanışmanın, yurtta ve dünyada barışın ödünsüz savunucusu olan Cumhuriyetçi Avukatlar, bu ilkelerden yana taraftır ve bu ilkeler için mücadele edecektir.”

Barodaki daha birçok ilki 2004-2010 yılları arasında yönetimi üstlenen Cumhuriyetçi Avukatlar'ın gerçekleştirdiğini belirten Özcan, meslektaşlarının çalışma koşulları ve özlük haklarına ilişkin önemli adımları olduğunu belirtti.

AVUKATLAR YEŞİL PASAPORT

Özcan şöyle konuştu: “Öncelikle avukatların temel ihtiyaçlarıyla ilgili sorunları çözeceğiz” dedi. Planlar arasında CMK müdafii avukatların görev yerine baro araçlarıyla götürülüp getirilmesi, adli yardım paralarının en geç 1 ay içerisinde ödenmesi, baro aidatlarının 12 taksit şeklinde ödenmesi, avukatlara yeşil pasaport verilmesi için çalışılması gibi birçok uygulama bulunuyor. Aynı zamanda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak, otopark sorununu da çözeceklerini söyleyen Özcan, “2008-2010 Cumhuriyetçi Avukatlar döneminde, Adliye karşısında bulunan bakımsız alan için Konak Belediyesi ile görüşüp bu alanın İzmir Barosu’na otopark olarak tahsis edilmesi sağlanmıştır. Ancak daha sonra gelen yönetimin ilgisizliği nedeniyle otopark kendi haline bırakılmıştır. Göreve geldiğimizde otopark ile ilgili hukuki sorunlar çözülecek, otopark yeniden düzenlenecektir.”

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubunun yönetim kurulu adayları şöyle: Mustafa Çetin, Gülay Ufuke Serin, Şakir Uzun, Nuriye Kadan, Cem Cemal Coşkan, Ergun Sakızlı, Burcu Karakoç, Murat Ergün, Nilay Ertem Durlu, Mehmet Kozan.

Özlem Haktanırlar / İzmir

 
http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/53935--cumhuriyetci-avukatlar-izmirde-iddiali-geliyor.html