Ziyarette, Baro yöneticilerini ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Güldiker, Faruk Aytek, Süleyman Baş, İsa Tuzcu, Sayman üye İmam Gazali Hıradağı ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Meclis Üyesi Süleyman Sönmez karşıladı.

Karşılıklı fikir alışverişinin ardından Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, Adana’nın Adliye sorunuyla ilgili kısa bir bilgi verdi. Baro Başkanı Avukat Çıtırık, avukat, hakim-savcı, adliye personeli ve yurttaşların 4’e bölünmüş taşımalı adalet sisteminden dolayı yaşanan rahatsızlıklarını dile getirdi. Bu konuyla ilgili olarak Baro Başkanı Avukat Çıtırık, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu’nun da katılımıyla; 12 Şubat 2014 Çarşamba günü Tarihi Adliye binası önünde meslektaşları, (cübbeli olarak) sivil toplum örgütleri, mecliste grubu bulunan siyasi parti temsilcileri ve yurttaşların da katılımıyla düzenleyecekleri basın açıklamasına davet etti.

Avukat Çıtırık, “Adana Adliyesi sorunu sadece bizim değil hak ve adalet arayan herkesin sorunudur. Türkiye’nin en ücra köşelerine bile modern ve çağdaş binalar yapıldığını görüp mutlu oluyoruz. Ancak, Adana’ya 4 yıldır yeri ve projesi belli olmasına rağmen tek bir çivi çakılmamış bunu da anlamakta güçlük çekiyorum. Bizim amacımız soruna çözüm bulmaktadır. Kurumlar arasında çatışma yaratmak değildir. Ancak avukatlık mesleğine ve savunma mesleğine yönelen saldırılarda uzlaşmacı olmayız. Adana Milletvekili M. Şükrü Erdinç ve AKP Adana İl Başkanının açıklamaları üzüntü vericidir. Yapmış olduğumuz çalışmalar ve basın açıklamalarının dozunu aştığı iddia edilmekte, rencide edici olduğu söylenmektedir. Tüm beyanatlarımız ortadadır. Kimseyi hedef göstermediğimiz gibi hakaret ve rencide edici içerikte de değildir. Bu açıklamalara karşı gereken yanıtları 12 Şubat Çarşamba günü de basın açıklamamda vereceğim. Bizim sorunumuz ihale sorunu değil, ihalenin tarihi değil, Adana’nın 4 yıldan beri böylesine önemli bir sorunda ötelenmesidir”

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Yargı camiasının yaşadığı sorun bizleri de ilgilendirmektedir. Hukuk ve adaletin tam ve sağlıklı bir şekilde işlemesini isteriz. Bu konudaki çalışmalarınızı destekliyoruz.” dedi.