TTB, kararı veren ilgili savcılar ve sorumlu hâkimler hakkında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) kararı uygulayan Telekomünikasyon Daire Başkanlığı (TİB) yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu açıklamasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TMK 10. maddesi ile görevli olduğunu, söz konusu maddenin yürürlükten kaldırıldığını, görevli mahkemelerin artık olmadığını belirtti ve “Yok hükmünde bir karar verildiğini” söyledi.
Ankara Barosu Başkanlığı da, twitter’a erişimin engellenmesine dair kararın derhal kaldırılması talebiyle Bilgi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na başvurdu. Baro Başkanı Sema Aksoy açıklamasında, “Bu karar, hukuk devleti ilkelerine, haberleşme özgürlüğü, demokrasinin özüne ilişkin olan halkın gerçekleri öğrenme hakkı ve nihayetinde iletişim yoluyla kamunun denetlenebilir olması ilkelerini yerle bir eden, çağdışı bir anlayışın tezahürüdür” dedi.
Aksoy, “Ankara Barosu olarak biz de twitter kullanıcıyız, menfaatimiz var. Yasa yollarına sonuna kadar başvuracağız. 2 milyon twitter kullanıcısını da hak aramaya ve BTK’ya başvurmaya çağırıyoruz” dedi.
Karara itiraz eden İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise “Bu tür bir uygulama ancak diktatörlüklerde olur. Türkiye Çin gibi bir takım ülkelerle aynı kategoriye sokulmuştur” diye konuştu.

milliyet