Karabük Barosu Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan “ Akil Adamlar Komisyonu” tarafından  Karabük’te düzenlenen toplantıya sert tepki gösterdi.

 

Karabük gibi milliyetçi vatanperver insanların ezici çoğunlukta olduğu bir yörede bu tür toplantı düzenlenmesini ağır tahrik olarak gördüklerini söyleyen Erdoğan, komisyon tarafından yürütülen faaliyetlerin Türkiye’yi kargaşa ve çatışma ortamına sürüklediğini söyledi. Baro Başkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı ” Batı Emperyalizmi tarafından kurgulanan bir takım projelerle Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısı ortadan kaldırılmak istenmektedir. Türkiye’ye dışarıdan dayatılan ve “ çözüm süreci ” adıyla sunulan projelerin nihai hedefi Türkiye’de kimliksiz bir toplum oluşturmak ve uzun vadede şehir devletleri kurulması yoluyla ülkeyi parçalamaktır. Türklük kavramının Anayasa’dan çıkarılmak istenmesinin temel sebebi budur.

 

Son dönemde “ çözüm süreci “ adı altında yapılan çalışmalarda “ Akil Adamlar Komisyonu“ ismiyle kamuoyuna tanıtılan bazı şahısların Anadolu’yu dolaşarak yaptıkları toplantılar milletimizin büyük tepkisine neden olmaktadır. Anılan komisyon üyeleri arasında milli değerler ve  hassasiyetler konusunda geçmişteki beyan ve düşünceleri ile milletimiz nezdinde asla kabul görmeyecek isimlerin yer almış olması komisyonun amacı ve faaliyetleri hakkında yeterince fikir vermektedir. 63 kişi olarak açıklanan komisyon içinde  federasyonu ve bölünmeyi açıkça savunan isimler yer almaktadır. Bu yönüyle komisyon halkımız tarafından PKK yanlısı bir kurul olarak algılanmaktadır. Komisyona karşı bütün Türkiye’nin ayağa kalkması ve gidilen her ilde büyük gösterilerin yapılması bunu göstermektedir. Bu bağlamda milliyetçi-vatanperver kitlelerin ezici çoğunlukta olduğu Karabük’te “Akil Adamlar Komisyonu” tarafından bu tür bir toplantı düzenlenmesini ağır bir tahrik olarak görmekteyiz. Ülkenin ve Milletin   birliğinden yana olan Karabük’lü vatandaşlarımızın bu konudaki haklı tepkilerine aynen iştirak ediyoruz. Türkiye’yi kargaşa ve çatışma ortamına sürükleyen bu komisyonun derhal dağıtılmasını, düzenlenen toplantılara son verilmesini talep ediyoruz..

Şurası iyi bilinmelidir ki, ülkemizde 1000 yıldır birlikte yaşayan insanlar “Türklük” olgusunu birleştirici üst kimlik olarak kabul etmişlerdir Türklük olgusu etnik, biyolojik ve kalıtsal bir olgu değildir. Sosyolojik, kültürel bir olgudur  ve bu yönüyle “Türklük” kavramı ülkemizdeki çeşitli alt kültür ve kimlikleri kapsamaktadır. Türklük kavramı etnik bir yapıyı değil, kültürel bir yapıyı  tanımlamaktadır. Millet tabanında bu anlamda bir sorun yoktur. Sorun, Haçlı Emperyalizminin “Sevr Projesi”ni sürekli gündemde tutması ve Türkiye’yi bölme ısrarından kaynaklanmaktadır. “