İzmir Barosu Başkan Vekili Ercan Demir, Adalet Bakanlığı Müsteşarı'nın İzmir'deki soruşturmayı başlatan savcıya telefon edip dosyayı kapatmasını istediği iddiasının doğru olması halinde, yapılanın suç olduğunu söyledi.

Bir televizyonda katıldığı programda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu iddiayı dile getirerek, "Adalet Bakanı Müsteşarı, bu gücü nereden alıyor? Kimden alıyor bu gücü? Bakandan almazsa böyle bir konuşma yapamaz. Şimdi buradan çağrı yapalım isterseniz; Adalet Bakanı kalksın desin ki, 'Yok efendim, böyle bir telefon konuşması asla olmamıştır. Bu hayaldir.' Bakalım diyebilecek mi?" şeklinde konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı bu iddiayı değerlendiren Baro Başkan Vekili Demir, "Eğer iddia doğruysa yapılan suçu gizlemektir, suçun soruşturmasını önlemek anlamına gelir. Bu, Türk Ceza Kanunu'nda suçtur. Bunu müsteşar da yapsa, bir başkası da yapsa suç teşkil eder." dedi. Doğruysa bunun savcı tarafından açıklanması gerektiğini dile getiren Ercan Demir, "Eğer böyle bir şey varsa o savcının bunu açıklamasını ümit ederiz. Bahsedilen Ali Haydar Bey'se ki muhtemelen onu kastediyorlardır, savcı böyle bir şey varsa açıklamalıdır." diye konuştu.  



Elazığ Haberi