Ahmet İLKTAÇ

Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, avukatların sadece mesleki sorunları için değil, bağımsız hukuk devleti yaratabilmek için de çaba harcadıklarını anlattı.
Bedevi, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada, son dönemlerde ekonomik sorunlar nedeniyle farklı alanlarda problemler yaşadıklarını, bunlardan birinin de “mazbata mağdurları” olarak adlandırılan bir süreç yarattığını belirten Bedevi, çıkarılan yasaların uygulama aşamasına gelince bekletilmesinin doğru olmadığını kaydetti.
Bedevi, hazırlanan yasaların her türlü iyileştirmeye müsait olduğunu, bazı noktalarda sürecin kilitlendiğini, hazırlanan yasaların uygulanmasıyla çözüme kavuşacağını umduklarını kaydetti.
Basın ve kamuoyunda bazı avukatları zan altında bırakacak söylemlerden rahatsız olduklarını da dile getiren Bedevi, mesleki sıkıntılarını dile getirdi.
Bedevi, doktorlar hiç KDV ödemezken avukatların yüzde 16 KDV ödemesinin rahatsızlık verici olduğunu da kaydetti.

Tepkimizi gösteririz

 

Öte yandan Gazimağusa Mahalli Baro Başkanı Ahmet Demirel, mazbatalar konusunda mahkeme emirlerine riayetsizlik edildiğini belirtti. Demirel, Yüksek Mahkeme ile görüş alış verişinde bulunduklarını bildirdi.

Yapılan görüşmede mahkeme emirlerinin uygulanmasında bir engel olmadığının ortaya çıktığını ifade eden Ahmet Demirel, emirlerin uygulanmamaya devam etmesi halinde avukatlar olarak tepkilerini ortaya koyacaklarını kaydetti.

KIBRIS’a konuşan Gazimağusa Mahalli Baro Başkanı Ahmet Demirel, mazbatalarla ilgili olarak anayasaya aykırı bir şekilde mahkeme kararlarına riayetsizlik edilmesinden rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Mahkeme emirlerini diğer kurumların mutlak suretle uygulamaları gerektiğinin altını çizen Ahmet Demirel, son zamanlarda bunun böyle olmadığından yakındı.

Ahmet Demirel, geçtiğimiz günlerde Gazimağusa Mahalli Baro üyesi olan avukatlarla birlikte Yüksek Mahkemeye giderek sıkıntıyı dile getirdiklerini kaydetti.

Yüksek Mahkeme’de görüş alış verişinde bulunduklarını ifade eden Ahmet Demirel, yapılan fikir alış verişinde mahkeme kararlarının uygulanmaması için önlerinde bir engel olmadığı sonucunun ortaya çıktığını bildirdi.

Durumun sürdürülemez olduğunu kaydeden Demirel, mahkeme emirlerinin uygulanmamaya devam edilmesi halinde KKTC avukatları olarak tepkilerini göstereceklerini söyledi.