Konya Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Tarkan Büyükoktar “5 Nisan Avukatlar Günü” nedeni ile basın toplantısı düzenledi. Avukatlık mesleğinin zorlukları hakkında çözümler üretilmesini istediklerini belirten Büyükoktar, avukatlara son zamanlarda gereken değerin verilmediğine dikkat çekti. Büyükoktar, “5 Nisan Avukatlar gününü, hakim ve savcıların aynı okulu bitirdikleri arkadaşlarını, hukukçu meslektaşlarını dışlamadığı ikinci bir sınıf olarak görmediği bir zihniyetle kutlamak isterdik. Bizler insanların en kutsal haklarından biri olan savunma haklarını yerine getirmeye çalışan kişileriz. Avukatların birçok mesleki sorunu var” dedi.

Yeterli donanıma ve öğretim üyesi kadrosuna sahip olmayan hukuk fakültelerinin meslek saygınlığı anlamında hukukçuları zora sokacak işlerin meydana gelmesine sebep olduğunu söyleyen Büyükoktar, “Emeğin değerini düşürmek için uğraşan, bir taraftan da bürosunun masraflarını yetiştirmeye çalışan genç meslektaşların sorunları, günden güne yığılmaktadır. Maalesef ki bu genç arkadaşlarımız meslek örgütünden de destek bulamamaktadırlar. Mesleğimize öncelikle kendimiz saygı duyarak, meslek etiğine uygun davranarak mesleki saygınlığımızı layık olduğu yere getirmemiz gerekiyor. Hukukun olmazsa olmazı avukatların da bağımsız olmaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki hukuk herkese lazımdır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Adnan Büyükoktar, bugün saat 14’te Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu’nda Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden’in konuşmacı olarak katılacağı “Hukukun Üstünlüğüne Saygı” konferansına tüm halkı davet ettiklerini belirtti. (Kadir Kılıç)