Türkiye’nin dört bir yanından Adana’ya gelen binlerce avukat, savunmaya yönelik baskıları protesto etmek için cübbeleriyle yürüdü. Ankara Barosu’nun da katılarak destek verdiği mitingde konuşan Baro Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, “Biz demokrasinin lokomotifiyiz. Biz dışlanırsak, hakim de savcı da siyasi iktidarın bürokratından ibaret olur” dedi.

Adana Barosu’nun çağrısıyla düzenlenen “Savunma Susturulamaz” Mitingi, onlarca baronun katılımıyla, 10 Şubat Pazar günü gerçekleştirildi. Ankara Barosu Başkan ve Yönetiminin de tam kadro hazır bulunduğu mitingde, çok sayıda Ankara Barosu mensubu avukat da katılarak destek verdi. Mitinge, TBB Başkan ve Yönetimi ile Adıyaman, Antalya, Aydın, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırşehir, Mersin Baroları Başkan ve Yöneticileri ve baroların mensubu avukatlar da katıldı.

Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu önünde başlayan yürüyüşte, avukatlar ellerinde, “Savunmayı Savunuyoruz”, “Savunma Susmayacak” yazılı dövizlerle Uğur Mumcu Meydanına kadar yürüdü.

Burada bir konuşma yapan Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, avukatların aldıkları davalardan dolayı baskı gördüğünü söyledi. Konuşmasına, “Ey Kutsal Savunma” hitabıyla başlayan Feyzioğlu şöyle devam etti:

“Biz, hakimi hakim yapan gücüz. Biz, savcıyı savcı yapan gücüz. Eğer biz olmazsak, biz dışlanırsak, hakim de savcı da iktidarın bürokratından ibaret olur. Hiç kimse, yüzlerce yıldır avukatları susturamamıştır. Yıldıramamıştır. Çünkü biz halkı savunuyoruz, yurttaşı savunuyoruz. İnsanı birey yapıyoruz. Bugün insanın birey olmasından rahatsızlık duyanlar avukata yönelmiştir.

Hakim ve savcılardan ayrı kapılarla adliyeye girmeyi kabul etmiyoruz. Ayrı asansörleri kabul etmiyoruz. Paralı UYAP’ı kabul etmiyoruz. Dışlanmayı kabul etmiyoruz. Çünkü biz avukatız, demokrasinin, özgürlüğün lokomotifiyiz. Ve bugün, hep birlikte söz veriyoruz. İstanbul Barosu’nun sonuna kadar yanında duracağız. Eskişehir Barosu’nun yanında duracağız. Çağdaş Avukatlar Derneği’nin yanında duracağız. KCK’daki avukatların yanında duracağız. Avukatlar yalnız değil.

Barolar halkın avukatıdır. Tam bağımsızlığın teminatıdır. İşte bu yüzden, tam bağımsız Türkiye’ye karşı çıkanlar bugün gözlerini barolara dikmişlerdir. Ama başaramayacaklar. Yılmadık, yılmayacağız. Susmadık, susmayacağız. Söz veriyoruz.”

Miting, diğer baro başkanları ve temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti. İstanbul Barosu üzerindeki baskılara karşı baroların birlik olacağı ve tam destek vereceği tüm konuşmacılar tarafından ifade edildi.


Ankarabarosu

Yer: ADANA