AVUKATLAR DANIŞMAN OLDU

Adliye binasındaki Mahmut Esat Bozkurt, salonunda basın toplantısı düzenleyen Avukat Zehra Bulut, adaylığını resmen açıkladı. Toplantıya, Baro eski başkanlarının yanı sıra çok sayıda avukat ve yine Avukat olan eşi Yakup Bulut katıldı. Dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmelerin avukatlık mesleğinde büyük değişime ve çözüm gerektiren sorunların artmasına neden olduğunu belirten Bulut,hukuk devleti ilkesi ve evrensel hukuk kurallarına uygun olmayan yasalaşmaların, yargı bağımsızlığını zedelediğini ve avukatlığın gün geçtikçe değer kaybettiğini söyledi.Avukatların klasik hukukçu kimliğinden uzaklaşarak hukuk danışmanıan dönüştüklerini öne süren Bulut,"Bu sosyo-ekonomik değişim ve dönüşümler karşısında baroların, somut çözüm üretme sorumluluğu taşıdığı açıktır” dedi.

 

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ KORUNMALI

Türkiye'nin ciddi bir süreçten geçtiğini ifade eden Meslekte Hizmet Grubu Baro Başkan adayı Av. Zehra Bulut, ortak akla en çok ihtiyaç bulunan bir dönemde, ülkenin zirvesinde, tüm kurum ve kuruluşlarda yaşanan siyasi gerilim nedeniyle toplumun tüm katmanlarında uzlaşmaz, kendi gibi düşünmeyenlere,tahammül edemeyen hoşgörüsüz bir üslubun hakim olduğunu kaydetti. Baroların toplumun önderleri olarak hak ve hukuka olan inancı güçlendirmek ve hukukun üstünlüğünü korumak, toplumsal barışı tesis etmek gibi birçok konuda çok önemli bir misyona sahip olduğuna vurgu yapan Bulut, " Baroların bu konuda çok ciddi sorumlulukları var.Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda; birlik beraberliğe, müzakereye ve birbirini dinlemeye ve anlamaya çalışmadıkça sorunları çözülemeyecektir " diye konuştu.

 

HUKUK REFORMUNA İHTİYAÇ VAR

Meslekte Hizmet Grubu Adayı Avukat Zehra Bulut, sözlerini şöyle tamamladı;" Ülkemizde hukuk reformu gereksinimi vardır.

Evrensel değerleri öngörerek gelişimimizi sürdürmeliyiz. Demokrasi içerisinde hukukun üstünlüğü prensibine bağlı kalarak adaletin sağlanması ve yurttaş - devlet ilişkilerinin temelinde güvenin yerleştirilmesinde biz avukatlara ve bir meslek ve hukuk kurumu olarak üye sayısı 2000’e ulaşan Türkiye’nin 6. Büyük barosu olan baromuza önemli ve ciddi görevler düşmektedir.Meslektaşlarımızın haklarını sahiplenmek ve korumak, avukatlık mesleğinin saygınlığını arttırarak hak ettiği yere getirmek ve hukuksuzluk karşısında hukuka sahip çıkarak, meslek etiğini daha etkili kılmak, yargının bağımsızlığını  savunmak, savunmayı dışlayan tutum ve davranışlara karşı durmak için, Adana Barosu Başkanlığı’na adayım...”


http://www.adanahabergazetesi.com.tr/adana-barosunda-ilk-kadin-aday.html