Adana Barosu'na ilk kadın aday Ul Baro Başkan adayı Avukat Zehra Bulut, TürkiI ye'nin 6'ncı büyük Barosu olan Adana Barosu'na l tarihinde bir ilk kadın avukatın başkan seçilmesi yönünde yoğun bir eğilim ve potansiyel olduğunu I görerek yola çıktığını söyledi.

Zehra Bulut, "Adana'da bir ilki gerçekleştirmenin heyecanıyla yola I çıktım, inşallah bu ilki meslektaşlarımızla birlikte  gerçekleştireceğiz" dedi. B5'TE Baro Başkan Adayı Avukat Zehra Bulut, seçilmesi halinde hedeflerini anlattı.

Adana Barosu'na kadın başkan adayı B Haber Merkezi BULUT HEDEFLERİNİ ANLATTI.

Ekim ayında yapılacak Adana Baro seçimlerine Meslekle Birlik gurubunun adayı olarak gösterilen Avukat Zehra Bulut, seçilmesi halinde yapacaklarını, meslekte 50'nci yılını geride bırakan Çetin Beıköz'e anlattı. Türkiye'nin 6'ncı büyük Barosu olan Adana Barosu'na tarihinde bir ilk kadın avukatın başkan seçilmesi yönünde yoğun bir eğilim ve potansiyel olduğunu görerek yola çıktığını belirten Av. Zehra Bulut, "Adana'da bir ilki gerçekleştirmenin heyecanıyla yola çıktım, inşallah bu ilki meslektaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

AVUKATS1Z ADALET OLMAZI '

Adaletsiz Millet ve Devlet,Avukatsız da Adalet olmaz' görüşünü savunan Av. Zehra Bulut, "Hukuk ve adaletin zedelenmesi devlet ve milletin temelden sarsılması demektir. Adaletin olmadığı yerde hukuk ve hukuk devleti olamaz, bunun sonucunda vatandaşların devlete güveni kalmaz, insanlar birbirine güvenemez, adaletin olmadığı yerde sosyal adalet de olamaz, insan hakları gelişemez, temel hak ve özgürlüklerden, demokrasiden söz edilemez. Adalet olmazsa; düzen olmaz, hak olmaz, hukuk olmaz, dolayısıyla devlet olmaz, ülke ve millet olmaz" diye konuşlu.

HUKUK, SİYASETİ DİSİPLİNE EDER

Açıklamalarında siyasete bakış açısını da dile getiren Meslekte Birlik Gurubu Başkan adayı Av. Zehra Bulut, "Siyaset insanların hayatlarını düzenleyen kurallar yapıp, korumaya yönelik olarak gerçekleştirilen faaliyetler bütünüdür, dünya görüşü ve ideolojisi doğrultusunda insanları yönetme sanatıdır. Hukuk ise toplumu düzenleyen ve devletin yaptırım gücünü belirleyen yasaların bütünüdür" dedi. Bulut, " Hukuk ve siyaset, toplum düzeni, insanlığın temel haklarının sağlanmasını amaçlar, bununla birlikte hukuk siyasetin de disiplin altına alınmasını sağlar" ifadesini kullandı.

http://www.gazetea24.com/yerel-basin-haber/adana-barosu-na-ilk-kadin-aday_12427351.html