Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Birkan mesajında, "Yargı mensuplarına saldırmak, milletin iradesine saldırmaktır" dedi.

Tunceli'deki terör saldırısını şiddetle kınayan Birkan, menfur saldırıyı yapanları ve bunların arkasındaki güçleri lanetledi. Şehit olan Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'a Allah'tan rahmet dileyen Birkan, "Ayrıca, ailesine, yakınlarına, tüm yargı camiasına ve milletimize başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Başsavcımızın vefatından büyük üzüntü duyuyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Yargı mensuplarının kimsenin tarafı olmadığını, amaçlarının sadece halkın hakkını ve hukukunu korumak olduğunu vurgulayan Zekeriya Birkan, "Adalet ve hukuk, tüm insanların ortak talebidir. Yargı mensupları da bunun sağlanmasının temel unsurlarından olup, adaletin ve hukukun tesis edilmesi için canla başla çalışmaktadırlar. Adalet terazisi, gün gelir bu saldırıyı yapanlara da lazım olur. Hal böyle iken, yargı mensuplarına saldırıları sadece bireylere yönelik olarak değil, adalet mekanizmasına yönelik olarak yorumlamak gerekiyor. Yargı mensuplarına, hukuk insanlarına saldırmak yüce milletimizin iradesine saldırmaktır" diye konuştu.

Birkan, mesajında adaleti tesis etmekle görevli yargı mensuplarına yönelik saldırıların hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını vurgulayarak, "Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'a yapılan saldırıyı adalete ve bizlere yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bu saldırılar insanlığa, hukuka ve özgürlüğe karşı yapılan bir saldırıdır. Faillerin bulunması ve gereken cezayı alması dileğimizdir" ifadelerine yer verdi. - Bursa / Merkez

haberler.com