BATMAN - Batman Barosu Başkanı Av. Ahmet Sevim, Batman M Tipi Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin açlık grevlerine ilişkin "Tespit ve Gözlem Raporu" nu açıkladı.

 

CMUK Uygulama Merkezi'nde saat. 12.00'da yapılan basın toplantısına Baro yöneticileri de katıldı. Tespit ve gözlem raporunu açıklayan Batman Barosu Başkanı Av.Ahmet Sevim, 14 tutuklu ve hükümlünün açlık grevi yaptığını belirterek, isimleri ve sağlık durumları ile ilgili bilgi verdi.

 

Baro komisyonunda toplam 5 avukatın olduğunu ve izledikleri yöntemi dile getiren Sevim, Baro olarak görüşlerini ve kanaatlerini şöyle açıkladı: "Batman Barosu olarak, birey yaşamının ve vücut bütünlüğünün siyasal tartışmalara konu olmasını doğru bulmadığımızı ve eylemlerin iradi olarak sonlandırılmasını talep etme çağrısını vicdani ve ilkesel bir yükümlülük olduğunu belirtiyor, ölümlerin ve kalıcı sağlık sorunlarının yaşanabileceği eşiğe gelmiş açlık grevleri konusunda, yetkilileri karşılanabilir/tartışılabilir talepler konusunda derhal sorumluluk almaya davet ediyoruz."

 

Sevim son olarak, "Eylemlerin daha önce acı bir şekilde tecrübe ettiğimiz yöntemlere kesinlikle başvurulmadan, demokratik ve barışçıl bir şekilde sonuçlandırılmasını talep ediyoruz" dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)