İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi ardından avukatların aranmaya başlaması üzerine Adliye girişlerinde olaylar çıkmıştı. Eylem yapan avukatlar güvenlik görevlileri ile arbede yaşamışlardı. Beyaz TV ekranlarından yayınlanan Erkan Tan Vakti'nin sunucusu Erkan Tan eylem yapan avukatları sert dille eleştirmiş bu eleştirisi tepkilere sebep olmuştu.

HAVALİMANLARINDA DONUNUZA KADAR ARANIYORSUNUZ

Avukatların havalimanlarında sürekli arandıklarını hatırlatan Tan "Avukatlar açıkça maraza çıkartmak istiyoruz, arıza çıkartmak istiyoruz, huzur ve güvenlikten huzursuz oluyoruz desenize. Avukatlar her an Türkiye ' nin dört bir yanına uçakla seyahat ediyorsunuz. Havalimanlarına girerken donunuza kadar aranıyorsunuz. Hiç kimse bir şey demiyor. Diyemez çünkü normal, senin güvenliğin için yapıyorlar. Adliyeye girerken niye bu kadar arıza çıkartıyorsun. O teröristler seni rehin alsaydı ne yapacaktın. Gerçi senin adamın seni rehin almazlar" demişti.

TAKİPSİZLİK KARARI ÇIKTI

Tan'ın bu sözleri üzerine hakkında Türkiye Barolar Birliği, 18 Baro Başkanlığı ve 82 avukat tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunuldu. 8 ayrı suçlama aile savcılığa verilen Tan hakkında soruşturma başlatılmıştı. Savcılık Erkan Tan hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Tan'ın söz konusu sözlerinde müştekiler hakkında küçültücü ve aşağılayıcı nitelikte söz ve beyanının bulunmadığına karar veren savcılık Erkan Tan'ın programında kendi görüş ve düşüncelerini izleyicilerle paylaştığı, konuşmasının bütünü incelendiğinde tepki gösterdiği gurubun Çağlayan'daki avukatlar olduğunun anlaşılacağı kaydedildi. Tan hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Erkan Tan hakkında Türkiye Barolar Birliği'nin yanı sıra İstanbul, Kayseri, Erzincan, Kütahya, Antalya, Bartın Baro Başkanlıklarının da aralarında bulunduğu 18 baro şikayette bulunmuştu.



Sabah