Ankara ve İstanbul Barosu seçimleri tamamlandı. İstanbul Barosu Başkanlığı'na Ümit Kocasakal, Ankara Barosu Başkanlığı'na ise CHP PM Üyesi Metin Feyzioğlu seçildi. Kocasakal, 12836 oy aldı. Feyzioğlu ise 4866 oyla seçildi. Her iki isim de ''ulusalcı'' görüşleriyle tanınıyor.
KAYSERİ BAROSU SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

MANİSA BAROSU'NDA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

BURSA BAROSU'NDA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

BALIKESİR BAROSU'NDA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL 'KOCASAKAL' DEDİ

İstanbul Barosu başkanlık seçiminde, Baro Başkanı Ümit Kocasakal, kullanılan 22 bin 19 oydan 12 bin 836'sını alarak yeniden başkan seçildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen başkanlık seçiminde, oy kullanılan 73 sandığın tamamı açıldı.


İstanbul ve Ankara Baro Başkanlığı seçiminden kareler

Buna göre, baroya kayıtlı toplam 28 bin 884 avukattan, 22 bin 19'u oy kullandı. Bu oyların 12 bin 836'sını alan mevcut Baro Başkanı Ümit Kocasakal, yeniden başkan seçildi.

Adaylardan Rıza Saka, kullanılan oyların 4 bin 650'sini, Filiz Kerestecioğlu, 3 bin 495'ini ve Muammer Aydın da bin 38'ini aldı.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından, Kocasakal'ı destekleyen avukatlar, salonda alkışlı kutlama yaptı. ''Baro'da Ümit var'' ve ''Bağımsız Türkiye'' sloganları atan grubun içinde bulunan Kocasakal'ın yanına gelen Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı avukat Rıza Saka, Kocasakal'ı tebrik etti.

Bunun üzerine Kocasakal, Saka'ya ''Gelin kucaklaşalım. Bu hareketiniz için size teşekkür ediyorum'' dedi. Saka da, ''Ben de teşekkür ederim. Bize ne görev düşerse yaparız'' dedi.

Bu arada, Kocasakal, yeni grubu ve kendisini destekleyen avukatlarla birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

ANKARA'DA FEYZİOĞLU RÜZGARI

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen Ankara Barosu’nun 62. Genel Kurulu’nda 11 bin üyesi bulunan baronun seçimlerinde 8 bin 715 oy kullanıldı.

4 bin 866 oy alarak Ankara Baro’suna 2 yıl daha başkanlık edecek isim Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Avukat Metin Feyzioğlu oldu.
Gerçek Gündem