İstanbul Barosu’nun genel kurulu Haliç Kongre Merkezi’nde başladı

Savunmaya özgürlük istemi

İstanbul Haber Servisi - İstanbul Barosu genel kurulunda İstanbul Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Eğer siz baro olarak bu hukuksuzluklara karşı çıkıyorsanız, elbette siyasi iktidara karşı olduğunuz algısı da ortaya çıkar dedi. Kocasakalın konuşması sırasında salonda bulunan bazı avukatlar, Savunmaya özgürlük yazılı pankart açarak, KCK kapsamında avukatların tutuklanmasını protesto etti.

İstanbul Barosunun bugün sona erecek genel kurulu, dün Haliç Kongre Merkezinde başladı. Başkanlık için yeniden aday olan İstanbul Barosu Başkanı Kocasakalın açılış konuşmasını yaptığı sırada salonda bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi üyesi avukatlar, Savunmaya özgürlük yazılı pankart açarak, alkışlarla avukatlara yapılan baskıları protesto etti. Daha sonra da Suriyeden elini çek pankartının açıldığı eyleme salondaki diğer avukatlar da alkışlarıyla destek verdi. Protesto nedeniyle konuşmasına ara veren Kocasakal da eyleme kısa süreli alkışla destek verdi. Kocasakal, baronun yalnızca Balyoz ve Ergenekon davalarını takip ettiği yönündeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun başkan adayı avukat Muammer Aydın ise mevcut yönetimin avukatların sorunlarını çözmekten uzak olduğunu söyledi. Aydın, Avukatlar savunma görevini yaparken ilk defa bu dönemde duruşmalardan men edildiler. Salonlardan zorla çıkarıldılar, gözaltına alındılar, tutuklandılar. Baro bu süreçlerin tümünde yoktu dedi. Hukukun Üstünlüğü Platformunun adayı avukat Rıza Saka da baronun avukatların sorunlarıyla ilgilenmediğini söyledi. Başkan adayı Filiz Kerestecioğlu ise konuşmasına Adalet Bakanlığı ile iyi geçinen baro olmaz cümlesi ile başladı. Baroların önünde iki seçenek var, ya avukatların ve yüzde 99unun barosu olacaklar ya da yüzde 1in. Biz yüzde 99 için adayız ifadelerini kullanan Kerestecioğlu, tüm hukuksuzluklara karşı olduklarını ve herkes için adalet istediklerini belirtti. Kocasakalın avukatların tutuklu bulunduğu KCK davasını takip etmediklerine yönelik eleştirilere karşı kullandığıO fotoğrafta olmak istemedik yönündeki ifadesine tepki gösteren Kerestecioğlu, Avukatlar gözaltına alındığında, avukatlar meslektaşları için Diyarbakırdan İzmirden geldiler. Siz Taksimden Beşiktaşa gitmediniz. Biz her türlü haksızlığa karşı her fotoğrafta yer alırız diye konuştu




ANKARA BAROSU GENEL KURULU

Avukatlar sandık başına gidiyor

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Ankara Barosunun iki gün sürecek 62. genel kurulu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladı. Sabah saatlerinde başlayan genel kurula mevcut Ankara Barosu Başkanlığı yönetimi ve başkan adayları hazır bulunurken Ankaradaki çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri ile 2 bini aşkın avukat katıldı. Bugün avukatlar baro başkanlık seçimi için sandığa gidecek.

Mevcut başkan Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, genel kurul açılışında yaptığı konuşmada, toplumun, üniversitelerin, akademisyenlerin, gazetecilerin, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, korkulu bir sessizlikiçerisinde olduğu bu dönemde, sessizlerin sesi olmayı kutsal bir görev bildiklerini söyledi.

Özel görevli mahkemelerin TBMM tarafından kapatıldığını belirten Feyzioğlu, Ancak dünya hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecek şekilde ellerindeki işleri bitirinceye kadar yargılama yapmalarına imkân tanınmıştır. İzahı imkânsız bu çelişkili durum, ülkemizde hukuk devleti ve demokrasinin içine düşürüldüğü derin krizin bir göstergesidir dedi.

Seçimde, mevcut Baro Başkanı Metin Feyzioğluyla birlikte 6 aday yarışacak.
Cumhuriyet

B-İKİNCİ GÜN :
 1136 s. Avukatlık Kanunu Ek 3. madde gereğince, gizli oy, açık tasnif esasına göre yapılacak oylama sonucu;
 1. Baro Başkanı seçimi,
 2. Baro Yönetim Kurulu için 10 asil ve 10 yedek üye seçimi,
 3. Baro Disiplin Kurulu için 5 asil, 3 yedek üye seçimi,
 4. Baro Denetleme Kurulu için 3 asil, 3 yedek üye seçimi,
 5. Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu için 93 asil, 93 yedek delege seçimi.
Haliç Kongre Merkezine Nasıl Ulaşılır?
İstanbul Barosu katılım zorunlu Genel Kurulu yeri:Haliç Kongre Merkezi
 Sütlüce Mah. Eski Karaağaç Caddesi Beyoğlu
 Telefon: 0212 311 11 11 Fax: 0212 255 90 00.
Metrobüs/Otobüs/Minibüs ile E-5 (D100) karayolu üzerinde bulunan Haliç Köprüsü yakınındaki Sütlüce/Halıcıoğlu durağına gelinir. Alttaki haritada işaretli güzergâh izlenerek Haliç Kongre Merkezi’ne ulaşılır. Ayrıca Üsküdar, Eminönü ve Kadıköy’den Sütlüce’ye giden şehir hatları vapurları bulunmaktadır. Sütlüce iskelesinden Haliç Kongre Merkezi’ne yürümek yalnızca 3 dakika sürmektedir. Bunların dışında Şişli ve Şişhane’den hareket eden Sütlüce minibüsleri de ulaşım alternatifleri arasındadır.
Meşhur Haliç’in kıyısında bulunan Haliç Kongre Merkezi’ne şehrin her noktasından, E-5 ve TEM otoyolları kullanılarak ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Merkez, Miniatürk’e ve Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi’ne de yürüme mesafesindedir.
 Yakın zamanda hizmete giren 2 adet karayolu tüneli (Bomonti-Dolmabahçe ve Kâğıthane-Piyalepaşa) sayesinde Haliç Kongre Merkezi’nden şehir merkezinde bulunan konaklama ve alışveriş mekânlarına, özel araçla İstanbul trafiğine takılmadan 10 dakika kadar kısa bir sürede gitmek mümkündür.
Ayrıca merkez, Taksim’e 10 dakika, Uluslararası Atatürk Havalimanı’na 20 dakika ve Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı’na 40 dakika mesafede bulunmaktadır
 Taksim, Eminönü ve Mecidiyeköy’den hareket eden aşağıdaki İETT otobüs hatlarından birisiyle de Haliç Kongre Merkezi’ne ulaşabilirsiniz:
36T TAKSİM – CEBECİ
 41ST TOPKAPI – SEYRANTEPE
 47 EMİNÖNÜ – YEŞİLPINAR
 47E EMİNÖNÜ – BİNEVLER
 47Ç EMİNÖNÜ – GÜZELTEPE
 54HT MECİDİYEKÖY – TAKSİM – HASKÖY
 54HŞ TAKSİM – ŞİŞLİ –HASKÖY