5 ay önce İzmir'de kadın avukatları şantaj mesajlarıyla tehdit eden sapık işi iyice büyüttü. Sayıları 100'e ulaşan avukatlar, 'Durdurun şu sapığı' diye haykırırken, bilişim polisi ve savcılar alarma geçti...

İzmir'de kadın avukatların 'sapık' korkusu büyüdü. Mayıs ayında ortaya çıkan sapığın cep telefonundan gönderdiği tehdit ve şantaj mesajlarıyla taciz ettiği avukat sayısı 100'ü buldu. Son kurban, "Sadece tehdit ve tacizde bulunmuyor. Birlikte olmak için de tehdit ediyor. Ne giydiğimden nereye tatile gittiğime kadar her şeyimi takip etmeye başladı" dedi. Mesajı alanlar, numarayı aradıklarında yanıt alamadı. Kendilerinden şüpheleri olmamasına rağmen "montaj" kasetlerini dikkate alan kadın avukatlar soluğu savcılıkta aldı. Mayıs'ta, savcılığa aynı gerekçeyle 20'den fazla avukat başvurdu.

TELEFONUNU SIK SIK DEĞİŞTİRİYOR
Savcılar, kadın avukatları dehşete düşüren sapık için harekete geçerken, bilişim polisi de telefon sapığını takibe başladı. Ancak cep telefonunu sık sık değiştirdiği belirlenen sapık, telefonları da başkalarının üzerine alarak, her defasında izini kaybettirdi. Aradan geçen 4 ayda ise tehdit ve şantaja maruz kalan kadın avukat sayısı 100'e ulaştı. Son kurban ise avukat Y.Y. oldu. Geçen hafta İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şikayetçi olan Y.Y., sapığın mesajlarında sadece tehdit ve tacizde bulunmadığını, birlikte olmak için de tehdit ettiğini, ayrıca kendisini de takip etmeye başladığını söyledi. Y.Y., "Artık işe ve eve terk başıma gidemez oldum. Tek başıma kalamıyorum. Adliyeye bile yanıma arkadaşımı alarak geldim" diye konuştu. İzmir Barosu Başkanı Avukat Ercan Demir ise, "Bize gelen kadın avukatlarımızı adliyeye yönlendirdik vemağduriyetlerinin giderilmesi için girişimlerde bulunduk. Başsavcılık soruşturma açtı. Konunun takipçisiyiz" dedi.

'Önce şaka yapıldı sandım'
Sapığın mağdurlarından bir kadın avukat, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Mesajı görünce önce 'yanlışlıkla gelmiştir' diye düşündüm ve dikkate almadım. Ancak aynı mesaj birkaç kez daha geldi. Bunun üzerine arkadaşlarımın şaka yaptığını ya da birisinin benimle uğraşmak istediğini düşündüm. Numarayı aradım ama açan olmadı. Savcılığa başvurduğumda ise mesajın sadece bana gelmediğini öğrendim."

Ankara'daki yakalandı
Geçen yıl Ankara'da bilişim suçu davalarıyla tanınan Avukat Meltem Banko, cep telefonuna gönderilen taciz ve şantaj içerikli mesajlar nedeniyle savcılığa başvurmuş, benzer mesajların 10 kadın avukata daha gittiği ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili yakalanan U.K. (38), 'cinsel taciz, kişilerin huzur ve sükununu bozma ile şantaj' suçlamasıyla 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ali EYCE

http://www.ahaber.com.tr/Yasam/2014/10/20/yargida-sapik-alarmi-50636002652