Şanlıurfa Barosu, ücretsiz avukatlık hizmetine Suriyelileri de dahil etti.

Avukat tutmak için maddi durumu yetersiz olanlara ücretsiz avukatlık hizmeti veren Şanlıurfa Barosu, bu hizmete Suriyelileri de dahil etti. Bugüne kadar sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının faydalanabildiği bu hizmeti artık Suriyeliler de alabilecek. Peki Suriyelilerin bu hizmeti alabilmeleri için hangi koşulu taşımaları gerekiyor? 

Adli yardım ve CMK noktasında yerli ve yabancı ayrımı gözetmediklerini belirten Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe “Baromuza müracaat edenler Suriye vatandaşı olsa da, T.C. kimlik numarası bulunmasa da, koşullarının tutması halinde kendisine ücretsiz avukat hizmeti verilmektedir” dedi.

“BÜTÇEMİZİN ARTTILIRMASI GEREKİYOR”

Türkiye’de yaşayan her 4 mülteciden birinin Urfa’da olduğunu belirten Delebe, şöyle devam etti; “Biz bunu Türkiye Barolar Birliği nezdinde de gündeme getirdik. Baromuza ayrılan adli yardım ve CMK bütçesi bu anlamda arttırılmalı. Zira Urfa’nın nüfusu şu anda 2 milyon ise 500 bin civarında da mülteci yaşıyor. Dolayısıyla bu anlamda adli yardım bütçemizin de arttırılması gerekiyor.”

HİZMETTEN FAYDALANAN SURİYELİLER VAR

Suriyeliler, baro tarafından vatandaş olmayanlar için kısa süre önce başlatılan ücretsiz avukat hizmetinden faydalanmaya başladı. Hizmet kapsamında Suriyeliler adına davalar açılmaya başlandı. Avukatlar, Suriyelilerden herhangi bir ücret almadan davalarını takip ediyor.


http://www.sanliurfa.com/urfa-da-suriyelilere-ucretsiz-avukatlik-hizmeti/1671421136/