Polisler karakolda bayan avukatı dövdü. Samsun'da bayan avukat Ayşegül Gizem Kargı, polis şiddetine maruz kaldı.  Karakolda polisler tarafından darp edilen avukat Kargı, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Samsun Valisi İbrahim Şahin, polisler hakkında soruşturma talimatı verdi.

Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, avukat Ayşegül Gizem Kargı'nın polis merkezinde fiziksel şiddet ve kötü muameleye maruz kaldığını belirterek, olayı kınadı.

Adalet Sarayı'ndaki baroda gazetecilere açıklama yapan Gürbüz, baro avukatlarından Kargı'nın ve yardımcı elemanlarının, 11 Kasım 2014 gecesi mesleki görevlerini ifa ettikleri sırada, Gazi Polis Merkezinde birkaç polis memuru tarafından fiziksel şiddet, hakaret ve kötü muameleye maruz kaldıklarını söyledi.

Samsun Barosu olarak bunu şiddetle kınadıklarını belirten Gürbüz, avukatların, adaletin sağlanmasında görevli olduğunu ve diğer kamu görevlileri ile ortak, uyum içerisinde çalıştığını belirtti.
Gürbüz, adaletin tesisindeki tartışılmaz ve vazgeçilmez görevin bilinciyle özveriyle görevlerini yapma gayreti içinde olduklarını anlatarak, "Bu görevimizi ifa ederken çalışma arkadaşlarımız olarak gördüğümüz bir meslek örgütünün bir kısım elemanlarının mesleğimize ve meslektaşlarımıza reva gördüğü kötü muamele herşeyden önce adaletin tesisi sürecinde kurumlar arasında var olan uyumun zedelenmesi sonucunu doğurmaktadır" ifadesini kullandı.
- "Vali, soruşturma başlatılması talimatı verdi"
Bu tür fevri davranışların tüm polis teşkilatına mal edilemeyeceğinin bilincinde olduklarını vurgulayan Gürbüz, şunları kaydetti:
"Bu nedenle, bu tür tutum ve davranışta bulunan görevlilerle ilgili kurumları nezdinde gerekli yasal soruşturmaların etkin şekilde yapılacağı hususunda bir şüphemiz de bulunmamaktadır. Nitekim bugün Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin ile yapılan görüşme esnasında, Sayın Valimiz konuya samimiyetle eğilerek ilgililer hakkında soruşturma başlatılması talimatı vermiştir."
Avukat Kargı da  görevlerini yaparken kötü muamele gördüklerini belirterek, "Tehdit ve hakaretler aldık" dedi.



http://www.samsunkenthaber.com/haber/asayis/sok!!!-polisler-karakolda-bayan-avukati-dovdu/33026.html