Kırklareli’nde, eski Recep Tayyip Erdoğan ’ın başbakanlığı döneminde şehre gelişi sırasında, “Hırsız var” pankartı açtıkları için mahkûm edilen iki gencin avukatı, bu karara itiraz için sunduğu dilekçede, “Başbakan Erdoğan’ın milyonlarca TL’yi nasıl sıfırladığı, kirli para ilişkileri ve birçok yolsuzluk ilişkisi içerinde olduğu ortaya çıkmıştı. Sanıklar bu yolsuzluklara karşı demokratik tepkilerini göstermişlerdir” ifadelerini kullanınca İstanbul Barosu’na şikayet edildi. Erdoğan’ın avukatları tarafından yapılan şikayet üzerine Avukat Özgür Urfa’nın yirmi gün içinde savunma yapması istendi. 

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mart yerel seçimleri öncesi Kırklareli mitingine gelişi sırasında, “Hırsız var” yazılı dövizi açtıkları iddiasıyla yargılanan iki gösterici, “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 7 bin 80’er lira adli para cezasına çarptırılmıştı. İki göstericinin avukatlığını yapan Özgür Urfa, sunduğu temyiz dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi:
 
“Yaşanan hukuksuzlukların ve yolsuzlukların sorumlusu konumunda olan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yolsuzluk operasyonunda ortaya çıkan ses kayıtlarında milyonlarca TL’yi nasıl sıfırladığı, kirli para ilişkileri ve birçok yolsuzluk ilişkisi içerinde olduğu ortaya çıkmıştı. Sanıklar bu yolsuzluklara karşı demokratik tepkilerini göstermişlerdir. Eylemlerde kullanılan dövizlerin içeriğimde hırsızlık temasının olması hayatın olağan akışına uygun ve anlık tepkisel reflekslerdir.” 
Erdoğan’ın avukatları, Urfa’yı İstanbul Barosu’na şikayet etti. Şikayet dilekçesinde, Urfa’nın müvekkillerini karaladığını iddia ederek, “Hiçbir zaman doğruluğu olmayan, müvekkilimi yaptırmak maksadıyla sanki yargılama makamıymış ve doğruluğuna kendisi karar veriyormuş gibi hiç çekinmeden serdetmiştir. Asılsız ve mesnetsiz ithamların kabulü ve hoş görülmesi hukuken mümkün değildir” dedi. Bunun üzerine İstanbul Barosu inceleme başlattı ve Urfa’nın savunmasını istedi.




Radikal