Soma'da 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili açıklama yapan şirket avukatı, faciada ihmal olmadığını her şeyin 3 dakikada olduğunu ileri sürdü. Açıklama sürerken çevredekilerin tepkisi bir anda sertleşince, avukat adliyeye kaçmak zorunda kaldı

301 işçinin yaşamını yitirmesi ile ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın adliyeye sevkinden sonra şirketin avukatı adliye önünde açıklama yaptı. Avukat, olay gününden beri Soma’da olduklarını anlatırken, "Çıkan haberler yalan. 5 Nisan’dan beri gaz değerlerinde yükselme yok. Hep aynı seyirde" iddiasında bulundu.

Kendilerine savcılığın sadece bir kişiyi savunma hakkını verdiğini ayrıca suç delillerini de görmediklerini dile getiren avukat, olayın 3 dakikada meydana geldiğini, ihmalin söz konusu olmadığını ileri sürdü. Şirket avukatı ellerindeki sensör kayıtlarını getirdiğini belirtirken olay anına kadar bunlarda yükselme olmadığını savundu. Avukat, bazı bilgisayar çıktıları ve grafikleri gösterdiği sırada da çevrede toplananların tepkisi sertleşti.

Avukat konuşmasını sürdürürken adliye önündeki bazı kişiler, "Sen ölen işiçileri mi suçluyorsun?" diye bağırarak tepki göstermeye başladı. Bazı kişilerin fiziki müdahalesi üzerine avukat Çevik Kuvvet Polisleri’nin arkasına, daha sonra da adliyeye sığınmak zorunda kaldı.

DHA

http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Sirket-avukati-dayaktan-zor-kurtuldu.htm?ArticleID=228523