Alınan bilgiye göre Ankara Barosu avukatlarından Selin Aksu, baktığı bir alacak davasında vekâlet ücretinin eksik hesaplandığı gerekçesiyle Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne itiraz etti. İtirazı reddedilen Aksu, hak kaybına uğradığı gerekçesiyle Hâkim Mevlüt Altuğ’la görüşmek için odasına girdi. Aksu, Altuğ ile yaşadıklarını AHM’ye verdiği şikâyet dilekçesinde şöyle anlattı:

“6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 2014/195 esas sayılı dosyasında aidat alacağı talebinde bulunan davacı olarak yer aldım. Davam kabul edildi fakat vekâlet ücretim nispi hesaplanarak 600 TL yerine 72 TL vekâlete hükmedildi. Kanuna göre vekâletimin matbu hesabı gerekirdi. Mahkeme hâkimi ile konuşmak üzere odasına girdim. Açık kapının kenarından kendisine dosyada hukuki bir hataya düşüldüğünü söyledim. Kendisi, ‘git o zaman şikayet et. Senden mi öğreneceğim. Bana işimi mi öğreteceksin terbiyesiz’  ‘Defol çık dışarı, ne bok yersen ye’ diyerek, üzerime yürüdü. ‘Saygınızı bozmayın ben avukatım’ dediğimde, ‘... git’ diyerek, beni sağ eli ile sol omuzumdan itekledi. ‘11.45’te bekleyin AHM’den gelecekler’ dediğim halde, ‘İtle köpekle mi uğraşacağım, beklemiyorum. Ne yaparsan yap’ diyerek yürüyüp gitti.”

‘Küfürbaz hâkim’

Aksu’nun şikâyeti üzerine AHM üyesi avukatlar, Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Seçkin Arıkan’la birlikte Altuğ ile odasında görüştü. Gergin geçen görüşmede Altuğ, “Ben yazdım kararımı. Anayasa Mahkemesi’ne gidebilirsiniz” dedi. Görüşmenin ardından avukatlar, “Avukat düşmanı hâkim istemiyoruz. Küfürbaz hâkim istifa et” sloganları attı.
Avukatlar hâkimin kapısına, “Küfürbaz hâkim istemiyoruz” yazılı bir kağıt astı. Kağıt, Ankara Adliyesi’ndeki görevliler tarafından bir süre sonra kaldırıldı.



Milliyet