İstanbul’da 2007 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından sakat kalan motorlu kurye, İzmitli avukat sayesinde Türkiye’nin en büyük tazminatı kazandı.

2007 yılında İstanbul’da meydana gelen trafik kazasında, belki de Türkiye’nin en büyük tazminatı İzmitli avukatla kazanıldı. Alınan bilgilere göre; 2007 yılında bir büfede  motorlu kurye olarak çalışan Burhan Şen, Dolmabahçe’den İnönü Stadı’na doğru inerken Porsche marka lüks aracın kendisine çarpması sonucu 42 metre sürüklenmiş ve kaza sonrasında ağır yaralanmıştı. Kazayı yapan araç sürücüsü Mehmet Ç. ise olay yerinden kaçmıştı. 


KAZAYI VALE YAPMIŞ
Yapılan araştırmalar neticesinde lüks aracın Nişantaşı’nda Sofa Otel’e gelen müşteriye ait olduğu, otelin valesi tarafından park edilmek için alındığı bu sırada kazanın meydana geldiği ortaya çıktı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Burhan Şen ise kazanın ardından tamamen sakat kaldı ve bir daha yürüyemedi. Kazayla ilgili başlatılan dava bir rekor tazminatla sonuçlandı. 


TAZMİNAT DAVASI AÇTI
Dava ilgili ilk olarak Şişli 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, kazayı yapan vali Mehmet Ç.’yi suçlu bularak 400 gün hapis cezası vermiş, bu cezayı 8 bin TL adli para cezasına çevirmişti. Evli ve iki çocuk babası Burhan Şen’in Kocaeli Barosuna kayıtlı avukatı Alpay Artunay, bu davanın ardından İstanbul 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne maddi ve manevi tazminat davası açtı. 


YENİ TANIKLAR ÇIKTI 
Dava sürecini anlatan avukat Artunay, “2007 yılında meydana gelen kaza ile ilgili görülen ceza davasında alınan bilirkişi raporunda müvekkilime asli kusur verilmişti. Bu haberin medyada yer almasının ardından haberi okuyan duyarlı tanıklar bizlere ulaştı ve şahitlik yapabileceklerini söyledi. Mahkemece dinlenen tanık beyanları doğrultusunda bilirkişiden ek rapor alınmasına karar verildi. Bilirkişinin düzenlediği ek raporda müvekkilim kusursuz bulunup sanık Mehmet Ç.’nin asli kusurlu bulduğunu belirtti” dedi. 


YENİ DAVA AÇILDI 
Sulh Ceza Mahkemesi’nin karanın ardından Burhan Şen, avukatı Alpay Artunay aracılığıyla; vale Nimet Ç., kaza 
sırasında aracı kullanan yeğeni Mehmet Ç., işletmeci Sofa Otel, aracın ait olduğu şirket ve aracın sahibi Dilara A. aleyhine 150 bin lira maddi, 250 bin lira manevi tazminat davası açtı. İstanbul 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce açılan dava da geçtiğimiz günlerde karara bağlandı.


YAKLAŞIK BİR BUÇUK MİLYON
Mahkeme sakat kalan Burhan Şen'e; 534 bin 665 lira sakatlık tazminatı, 346 bin 700 lira bakıcı gideri tazminatı olmak üzere toplam 881 bin 365 lira maddi tazminat ve 100 bin lira manevi tazminata hükmetti. 981 bin 365 lira tutan tazminat miktarının faizleriyle 1,5 milyon lirayı bulduğu belirtildi. Mahkeme, olayda sorumluluğu bulunmadığı gerekçesiyle araç sahibi ve aracın ait olduğu şirket hakkındaki davayı reddetti. 


TAZMİNATI AZ BULDULAR
Toplam 981 bin 365 lira tutan tazminat miktarının faizleriyle 1,5 milyon lirayı bulduğunu belirten Şen'in avukatı Alpay Artunay ise bu tazminatı az buldukları gerekçesiyle kararı temyiz etti. Temyiz dilekçesinde avukat Artunay, Münevver Karabulut davasında verilen emsal kararı da hatırlattı. Artunay dilekçesinde şunlara yer verdi: “Yüksek Mahkemeden aynı hassasiyeti dosyamıza göstermesini talep etmekteyiz. Bu nedenle yerel mahkemece yetersiz ve caydırıcılıktan uzak verilen manevi tazminat miktarının arttırılmasını talep ediyoruz. Mahkemece takdir edilen 100 bin liralık manevi tazminat tutarının kabul edilmesi mümkün değil. Burada genç yaşta yüzde 100 oranında malul kalan felçli ve bakıma muhtaç bir genç söz konusudur.” 


http://bizimkocaeli.com/Haber/109512/polis-adliye/izmitli-avukat-rekora-imza-atti/