"İşçi avukatlar"ın haklarını korumak için kurulan "Yönerge Takip Merkezi" adına toplanan heyetler İstanbul, İzmir ve Bursa barolarını ziyaret ederek neler yapılabileceğini tartıştı.

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) Mayıs ayındaki genel kurulunda kabul edilen “Bir Avukat Yanında, Avukatlık Ortaklığında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatlar Yönergesi ” geçtiğimiz yıl Ekim ayında yürürlüğe girmişti.

İşçi Avukatlar Yönerge Takip Merkezi bünyesinde oluşturulan komisyonda alınan karar üzerine Yönerge’nin fiili uygulanabilirliği için neler yapılabileceğinin tartışılması için Türkiye’nin büyük il baroları ile görüşmeler için heyetler oluşturulmuştu.

İlk heyet 13.02.2014 tarihinde İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ile görüşmüştü. Yapılan görüşmede İşçi Avukatlar'ın Yönerge ile ilgili şimdiye kadar yaptığı çalışmalar anlatıldı ve Yönerge'nin fiili uygulaması için İşçi Avukatlar ile İstanbul Barosu'nun birlikte neler yapabileceği tartışıldı. Görüşme sonunda Yönerge'nin hayata geçirilebilmesi için birlikte hareket etme yönünde görüş birliğine varıldı.

Daha sonra heyet Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz ve İzmir Barosu Başkanı Av. Ercan Demir ile görüştü.

Görüşme sonrası baroların toplantıya ilişkin bildirim yapacağı sözünü verdiği ve bu ay içerisinde yaptırımlarla ilgili ciddi adımların atılmasının beklendiği öğrenildi.

Önümüzdeki süreçte, İşçi Avukatlar heyetlerinin il baroları ile gerçekleştireceği görüşmeler tamamlandıktan sonra bu görüşmelerden çıkan sonuçlara ve yapılabilecek diğer şeylere dair Türkiye Barolar Birliği ile de görüşme yapılması planlanıyor.

Odatv.com