İstanbul'da özel bir hastanede doğum yapan Duygu Alçıcı'nın bebeği karıştırıldı. Hata düzeltildi ama bu kez ölüm riski taşıyan trombosit eksikliğine rağmen taburcu edildi. Alçıcı 5 Ekim'de öldü

İstanbul'da yaşayan avukat Duygu Alçıcı (35), ihmaller nedeniyle önce bebeğinden sonra da canından oldu. Alçıcı hamile kalınca kontroller için eşi Dumrul Alçıcı'yla birlikte İstanbul'daki özel bir hastaneyi tercih ettiler. Ailenin iddialarına göre; kadın doğum uzmanı Birgül Karakoç, Alçıcı'da ölümle sonuçlanabilecek trobmosit eksikliği bulunduğunu fark etmedi. Alçıcı, kanama nedeniyle 10 Eylül'de bebeğini sezaryenle dünyaya getirdi. İlk sütünü bebeğine emziren Alçıcı, bir gün sonra doktorların uyarısı ile hayatının şokunu yaşadı. Aileye bebeklerin karıştığı bildirildi. SABAH gazetesinin haber olarak sayfalarına taşıdığı olayda DNA testi sonucunda bebekler gerçek ailelerine verildi.

TABURCU EDİLDİ

Gerçek bebeğini anneye veren ürolog Levent Gürkan, "Hadi iyisin! Bebeğini buldun. Bakalım bu bebek senin mi?" şeklindeki sözleri ise başka bir şok yaşattı. Aile, doğum sonrası yapılan kan testinde normal şartlarda 150 bin-400 bin arası olması gereken ve 100 binin altında ölüm riski oluşturan trombosit sayısının 56 bin olduğunu fark etti. Ailenin yakını bir profesör doktor Karakoç'a tedavinin yapılması uyarısında bulundu. Ancak Alçıcı 15 Eylül'de hastaneden taburcu edildi. Alçıcı ertesi gün kontrol için gittiği hastanede fenalaşıncatrombosit sayısının 6 bine düştüğü ortaya çıktı. Hiçbir işlem yapılmadan yoğun bakım ünitesine alınan Alçıcı'nın yakınlarınnın ısrarıyla tomografisi çekilince beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Alçıcı, 50 metre ileride bulunan başka bir özel hastaneye sevk edildi. Ancak doktorlar "Birkaç saat önce gelseydi kurtulma şansı yüzde 100'dü. Şu an yüzde 5" dedi. Yoğun bakıma alınan Alçıcı, 5 Ekim'de öldü.

AİLE ŞİKÂYETÇİ OLDU
Duygu Alçıcı'nın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Aile, hastane doktorları Birgül Karakoç ve Levent Gürkan ile hastane yöneticisi Okay Öztürk hakkında "İhmal suretiyle kasten ölüme sebebiyet vermek" suçlaması ile cumhuriyet savcılığına şikayetçi oldu.

http://www.sabah.com.tr/yasam/2014/10/08/ihmaller-zinciri-genc-avukati-canindan-etti